23 Jul 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-10:
Dear Readers, SBI PO 2016 Mains Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.


1). The Centre has announced how much package for Kerala on the occasion of the Narendra Modi government’s second anniversary in office?
Answer: 1000 crore

2). Name the Indian woman author who has won the Scholastic Asian Book Award recently?
Answer: Aditi Krishnakumar

3). Who has been re-appointed as Managing Director of automobile manufacturing company Ashok Leyland?
Answer: Vinod Kumar Dasari

4). The mortgage lender HDFC ltd has been ranked among the world's top ten biggest and most powerful companies in the consumer financial services sector on a Forbes list. The list is topped by global major American Express while HDFC is ranked?
Answer: 7th

5). India and which country have signed a pact to boost horticultural research in a bid to develop and deploy modern tools of plant biotechnology to improve crop productivity with a funding commitment of up to $ 6 million over a period of three years?
Answer: Australia

6). Name the IT services and solutions giant, which is all set to acquire UK based Target Group to strengthen its BFSI portfolio.
Answer: Tech Mahindra

7). The US President Barack Obama has become the first incumbent US president to visit the site of the Hiroshima atomic bombing. Hiroshima located at which of the following country?
Answer: Japan

8). Who is appointed as India's head coach for Zimbabwe tour?
Answer: Sanjay Bangar

9). Urban Development Ministry has notified the Fare Fixation Committee for recommending the passenger fares for Delhi Metro network in Delhi and National Capital Region. The Committee will be headed by?
Answer: M L Mehta


10). On the eve of World No Tobacco Day, which of the following state government banned smoking in all public transport vehicles?
Answer: Assam

11). Which state has launched two state-wide campaigns against malnutrition at Ahwa town in Dangs district?
Answer: Gujarat

12). Name the veteran film and television actor who has passed away in Mumbai recently?
Answer: Suresh Chatwal

13). Having made a string of technology investments in India, Japanese telecom and Internet giant SoftBank has said it's investments in the country will top $10 billion in 5-10 years. Who is the founder and current chief executive officer of SoftBank?
Answer: Masayoshi Son

14). Which of the following player became the first English cricketer to reach the 10,000 runs milestone in Test cricket during the second Test against Sri Lanka at Chester-le-Street recently?
Answer: Alastair Cook

15). WHO’s slogan for this year’s (2016) World No Tobacco Day is?
Answer: Get ready for plain packaging

16). The Indian economy recorded a strong growth of how much in the fourth quarter of the 2015-16 fiscal?
Answer: 7.9 Percent

17). India and which of the following country signed Memorandam of Understanding in the fields of cultural exchange and training of professionals recently?
Answer: Morocco

18). The UN children's agency, UNICEF, has decided to scale up operations in which of the following country to support twenty two thousand migrant children?
Answer: Greece

19). Name the Bollywood comedian who has passed away recently.
Answer: Razzak Khan

20). Name the company which has introduced 'No Cost EMI' option to make online shopping affordable for high end purchases.

Answer: FlipKart


 

 


For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">