24 Jul 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” [Answers Updated]

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-11:
Dear Readers, SBI PO 2016 Mains Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.
1). Biochemical engineer, Frances Arnold has won the Millennium Technology Prize for her work 'directed evolution' in Finland. She is belongs to which country?
Answer: USA

2). The government has approved first ever policy for the country's capital goods sector envisaging creation of over 21 million new jobs by?
Answer: 2025

3). CPI(M) leader Pinarayi Vijayan took oath as ______ Chief Minister of Kerala recently?
Answer: 12th

4). Who was newly elected MLA of the All India Anna Dravida Munnetra Kazhagam (AIADMK) in the new Tamil Nadu Assembly has passed away in a private hospital in Bibikulam in Madurai recently?
Answer: SM Seenivel

5). The World leaders begin two days of G7 talks with the deteriorating global economy, terrorism and refugees crisis, at which place?
Answer: Japan

6). Saudi Arabia based Islamic Development Bank has announced to open its first branch in which state/UT of India?
Answer: Gujarat

7). The Union Cabinet has given ex-post facto approval to the MoU between Indian and ____________ for promoting sustainable, stable and low-carbon thermal power development in India recently.
Answer: Japan

8). Eurozone finance ministers have reached a deal with Greece to start debt relief for the country as demanded by the International Monetary Fund, and to release a bailout fund of?
Answer: 10.3 bn euros

9). Government has enforced the decision of retirement fund body __________ to almost double the maximum sum assured under its insurance scheme from 3.6 lakh to 6 lakh rupees. It will benefit around four crore subscribers.
Answer: EPFO

10). Asia's largest tech trade show Computex has started at which of the following countries recently?
Answer: Taiwan


11). Which government launched a mobile app(DVAT M SEWA) through which city traders can register themselves with the VAT?
Answer: Delhi

12). Which Indian company will invest $16 million(about 108 crore) in US start-up San Diego-headquartered NetraDyne Inc?
Answer: RIL

13). The national policy for the micro, small and medium enterprises (MSMEs) is expected to be released by the end of this year. Committee headed by former Cabinet Secretary?
Answer: Prabath Kumar

14). Seventeen years after construction crews started boring beneath the world's longest, deepest tunnel officially opened in?
Answer: Switzerland

15). India's growth rate is expected to hover near how much this year according to OECD?
Answer: 7.5%

16). Which of the following state celebrated its second statehood day recently?
Answer: Telangana

17). United Nations Security Council's condemn failed and ______ conducted three ballistic missile tests recently.
Answer: North Korea

18). In recently released 2015 Good Country Index (GCI), India has been placed at _____ in the list of 163 countries. The list has been topped by Sweden as the best country in the world.
Answer: 70th Position

19). Who has taken over as New Chief Executive of Nuclear Fuel Complex (NFC), Hyderabad?
Answer: G Kalyanakrishnan

20). Who has been appointed as the new Chief Secretary of the state Tamil Nadu?

Answer: P Rama Mohan Rao

 

 


For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">