27 Jul 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-14:
Dear Readers, SBI PO 2016 Mains Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.



1). Name the country which is the sixth largest military spender in 2015 having spent $51.3 billion even as the world spent $1,676 billion reversing a global trend which was on the decline since 2011., as per the latest report from the Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).
Answer: India

2). Name the wife of senior BJP leader L K Advani who died at the All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) due to cardiac arrest.
Answer: Kamala Advani

3). Who have been appointed as the new PM of Iceland?
Answer: Sigurdur Ingi Johannsson

4). Who will be appointed as the new director of the Tamil Nadu Cricket Association (TNCA) Academy for a period of two years?
Answer: D.Vasu

5). The Labour Ministry has proposed a minimum monthly income of how much amount for contract workers, evoking strong reactions from the industry?
Answer: Rs.10,000

6). Who has topped the list of Forbes’ “Asia 50 Power Businesswomen 2016” list, which acknowledges the inroads women are making in the business world, despite gender inequalities?
Answer: Nita Ambani

7). Which company plans to invest $2 billion (over Rs. 13,000 crores) in India?
Answer: American Tower Corporation (ATC)

8). India is in talks with which country to purchase 40 Predator surveillance drones?
Answer: USA

9). Bharti Airtel will pay Rs.3,500 crore to acquire 4G spectrum in eight telecom circles from which company?
Answer: Aircel

10). Sri Lanka with which country are now defining a new blueprint, based on rapid infrastructure development, to rail their growing ties for the future?
Answer: China


11). In which temple, a fire tragedy took place resulting in the injury to a last number of people?
Answer: Kollam temple, Kerala

12). A crucial counter-terror pact is likely to signed between India and which country?
Answer: Maldives

13). Name the former chief executive of Italian defence firm Finmeccanica who has sent to jail for bribing Indian officials in the 2010 deal for VVIP helicopters.
Answer: Giuseppe Orsi

14). Which country launched a retrievable scientific research satellite in a bid to aid scientists to study microgravity and space life science?
Answer: China

15). The Centre will sanction contracts worth how many crores to modernise ports by May 26, according to Road Transport, Highways and Shipping Minister Nitin Gadkari?
Answer: Rs.60000 crores

16). Which company has become the first entity to receive final approval from the Reserve Bank of India (RBI) to start a payments bank?
Answer: Bharti Airtel's Airtel M Commerce Services Ltd.

17). Tata Steel announced an agreement to sell its long products to which Europe business investment firm for a “nominal” consideration?
Answer: Greybull Capital

18). Technology giant IBM has partnered with which company to provide a complete portfolio of cloud services to customers?
Answer: Reliance Communications

19). Name the Duke and Duchess of Cambridge who arrived in Mumbai on their first visit to India and paid tributes to the victims of the 26/11 Mumbai terror attacks.
Answer: Prince William and Kate Middleton

20). Where is the G7 Foreign Ministers' meet kicked off recently?
Answer: Hiroshima, Japan





For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">