29 Jul 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-16:
Dear Readers, SBI PO 2016 Mains Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). Recently who was conferred one of the highest awards of Cyprus ‘Commander of the Order of Merit’ at a ceremony at the Cypriot high commission?
Answer: Amitav Banerji

2). What is India’s rank in the latest press freedom index, according to the report which was released by the Paris-based agency ‘Reporters Without Borders’?
Answer: 133

3). Who has joined the prominent world leaders when his wax figures took up residence at Madame Tussauds branches in Singapore, Hong Kong and Bangkok?
Answer: Narendra Modi

4). Which city has been named the world’s best sporting city of the past decade, beating London, New York, Tokyo, Berlin and Sydney to the crown?
Answer: Melbourne

5). Who is the founder of the Flipkart?
Answer: Binny Bansal

6). Which country has replaced China as top destination for foreign direct investment in 2015, according to the report of FDI Intelligence, a division of The Financial Times?
Answer: India

7). Which firm has been recognised as one of the UK’s leading employers for women in a list published by ‘The Times’?
Answer: TCS

8). Which state has bagged another National Award in Agriculture sector for 2015-16?
Answer: Himachal Pradesh

9). Which of the following bodies has awarded 67 million $ contract for Solar electronic propulsion to aero jet rocket dyne?
Answer: NASA

10). The Nuclear Power Corporation of India Limited (NPCIL) has cleared the insurance policy for all _____- nuclear reactors in the country.
Answer: 21


11). Which of the following countries observed its 1st Anniversary of the 7.8 magnitude earthquake that claimed 9000 lives?
Answer: Nepal

12). Which of the following social networking site has collaborated with IndiaSpend to provide real time pollution updates on air pollution?
Answer: Twitter

13). Sanjay Leela Bhansali is a famous _________
Answer: Director

14). Mumbai-born property magnates ________ have topped ‘The Sunday Times’ Rich List 2016 with a fortune of 13.1 billion pounds, followed by the Hinduja brothers at 13 billion pounds.
Answer: David and Simon Reuben

15). Where did J P Nadda, Union Minister for Health and Family Welfare inaugurated the first of its kind Current Good Manufacturing Practice (CGMP) compliant facility ?
Answer: Kasauli

16). Which of the following politicians was elected as the member of the Rajya Sabha recently?
Answer: Anand Sharma

17). According to finance ministry, the interest on PF deposits in Employees Provident Fund organisation (EPFO) would be-
Answer: 8.7%

18). SBI has launched which facility to check debit card frauds?
Answer: SBI Quick

19). What is the name of the Eleventh Indo-Mongolia joint training Exercise?
Answer: Nomadic Elephant

20). Recently who has been nominated as a member of the Commonwealth Parliamentary Association?
Answer: Sitasharan Sharma






For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">