30 Jul 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-17:
Dear Readers, SBI PO 2016 Mains Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). Regional Human Development Report is published by-
Answer: United Nations

2). The newly appointed secretary of Information and Broadcasting is-
Answer: Ajay Mittal

3). A six-metre statue of former South African president Nelson Mandela has been unveiled in __________.
Answer: Palestine

4). Chinese scientists launched a sounding rocket Kunpeng-1B from which City?
Answer: Danzhou

5). India successfully launched its seventh navigation satellite _____ on-board the PSLV from the Satish Dhawan Space Centre Sriharikota.
Answer: IRNSS 1G

6). Gold medal at 9th Moscow Sand Sculpture Championship 2016 goes to-
Answer: Sudarsan Pattnaik

7). Russia launched a _____ rocket from the Cosmodrome located in the country?
Answer: Soyuz-2.1a

8). The newly appointed chairman and Managing Director of Power Finance Corporation (PFC) is _
Answer: Rajeev Sharma

9). What is the name of the highest civilian award of Mongolia?
Answer: North Star

10). According to a report by United Nations Economic and Social Survey for Asia and the Pacific (UNESCAP), Indian economy for the year 2016- 17 projected to be-
Answer: 7.6%


11). Which of the following Indian origin CEO have been named among 100 highest-paid CEOs globally?
Answer: Indira Nooyi

12). The prestigious award “The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star” related to which country?
Answer: Japan

13). During his visit in UP on 1 May 2016, PM Modi Launched which yojana?
Answer: Ujjwala

14). Recently President Pranav Mukherjee has been honoured with a banquet by the Governor General of which country?
Answer: New Zealand

15). Which state is set to become the first State in the country to make all of its urban areas ‘Open Defecation Free’ by October 2nd this year?
Answer: Andhra Pradesh

16). Which scheme is launched in MP recently with an aim to distribute 3 Crore LED Bulbs in Next 6 Months?
Answer: Ujala

17). Recently which country has signed a deal with India that opens the door for direct flights between the two countries that could boost tourism and trade sectors?
Answer: New Zealand

18). Recently the US President Barack Obama and the First Lady Michelle awarded an Indian- American journalist and three of her colleagues from “Inside Climate News, which one is not among the following?
Answer: Neela Banerjee

19). As per the Standard Chartered the Indian economy is expected to clock a GDP growth of at what per cent in current fiscal 2016-17?
Answer: 7.4%

20). Which of the following activist of the RashtriyaSwayamsevakSangh (RSS) and former president of the Bharatiya Jan Sangh (BJS) died recently?
Answer: BalrajMadhok





For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">