14 Jul 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-3:
Dear Readers, SBI PO 2016 Mains Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.


1). Name the country with which India has signed the agreement for Information communication technology?
Answer: Qatar

2). Name the Company, which has commissioned 500 MW thermal power unit in Jharkhand?
Answer: BHEL

3). Name the bank which has become the 1st Indian bank to partner with New Development Bank (NDB)?
Answer: ICICI Bank

4). Goa Shipyard Limited (GSL), launched Indian Coast Guard Ship (ICGS) ________ at Vasco,Goa?
Answer: Shaurya

5). Godrej Industries Limited has appointed which person as the Managing Director for its gourmet retail business, Godrej Nature’s Basket?
Answer: Avani Davada

6). Name the Tourist train that Railways has launched for pilgrims to visit Shirdi, Tirupati, Jagannath Puri, Gangasagar, Baidyanath Dham and Jyotirlingams among others?
Answer: Bharat Darshan

7). In a unique initiative in which of the following state/UTs, the Election Commission is sending out 'Meghdoot' postcards to three lakh voters requesting them to cast their votes in the May 16 Assembly polls?
Answer: Puducherry

8). Name the country, which has successfully launched Japanese JCSAT-14 Satellite?
Answer: USA

9). Parliament has passed which bill with Lok Sabha approval recently?
Answer: Anti-Hijacking Bill

10). Which player won Mutua Madrid Open 2016 defeating the defending champion Andy Murray?
Answer: Novac Djokovic

11). Union Minister for Micro, Small and Medium Enterprises (MSME) Kalraj Mishra inaugurated the Harmukh Khadi Gram Udyog Sansthan, a spinning and weaving centre and marketing plaza for khadi goods at a function in?
Answer: Sri Nagar

12). An Indian-origin lawyer Murali Pillai has been elected member of the parliament in which of the following country?
Answer: Singapore

13). 7th Asian Youth Championship was held in which of the following place recently?
Answer: Kazakhstan

14). Name the BCCI's president who has resigned recently?
Answer: Sashank Manohar

15). The first round of consultation between ______ and India on New Delhi’s case filed at the World Trade Organisation (WTO) against the significant increase in visa fee for non-immigrant workers in the country is scheduled in Geneva this week.
Answer: USA

16). Union Minister for Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation Uma Bharti launched nine projects for rural sanitation initiatives under Namami Gange Programme for the conservation of river Ganga in?
Answer: Sahibganj, Jharkhand

17). Who was the chief of Jamaat-e-Islami, hanged by Bangladesh authorities for war crimes recently?
Answer: Motiur Rahman Nizami

18). India will send its largest ever contingent of how many sports persons to Olympics being held in Rio beginning 5th of August 2016 as on 12th May 2016?
Answer: 90

19). Name the training exercise, which has been conducted by Indian Army in Suratgarh, Rajasthan in recently.
Answer: Chakravyuh-II

20). Which bank has launched the country’s first contactless business credit card in association with Jet Airways for small and mid-sized enterprises (SMEs) and their employees?
Answer: ICICI Bank

 

 


For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">