15 Jul 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-4:
Dear Readers, SBI PO 2016 Mains Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.



1). Name the Indian author and professor who has won the commonwealth short story regional prize for 2016, in the Asia region for his "politically grounded, funny" fiction ‘Cow and Company’ about four men in search of a cow?
Answer: Prashar Kulkarni

2). The Union Government had constituted a committee on yoga education in universities. The committee was headed by?
Answer: H R Nagendra

3). The Appointments Committee of the Cabinet has approved the proposal for appointment of the 4th Fare Fixation Committee in the Delhi Metro Rail Corporation Limited (DMRC).The committee headed by?
Answer: M L Mehta

4). Who has been appointed as the new Chief of Naval Staff and will assume charge on May 31?
Answer: Sunil Lamba

5). United Nations has urged which of the following country to implement judicial reforms to speed up the prosecutions against human rights violators in the country?
Answer: Sri Lanka


6). In all over India, people pays homage to Kavi-Guru Rabindranath Tagore, the Nobel laureate’s ____ birth anniversary on 08th May 2016?
Answer: 155th

7). Name the two Indian women wrestlers who have qualified for Rio Olympics, In the Olympic world qualifying tournament at Istambul in Turkey recently?
Answer: Vinesh Phogat & Sakshi Malik

8). Which of the following Bank has announced its new tie-up with National Australia Bank (NAB) for online inward remittance from Australia at competitive rates?
Answer: South Indian Bank

9). Prime Minister Alexis Tsipras has defended controversial new pension and tax reforms approved by parliament. AlexisTsipras is the present Prime Minister of which of the following country?
Answer: Greece

10). Name the Pakistani human right activist who was shot dead by a gunmen in Karachi?
Answer: Khurram Zaki

11). Name the bank which has announced the donation of rs. 1 crore for drought relief in Maharastra?
Answer: Saraswat bank

12). IRCTC is planning to sell cuisine and handicrafts of which state?
Answer: Jammu and Kashmir

13). Who has won the Presidential elections, following the withdrawal of his opponents in Philippines?
Answer: Rodrigo Duterte

14). Name the bank which has launched ‘cash back’ campaign for its VISA debit cardholders recently?
Answer: Karnataka bank

15). The Reserve Bank Of India will shortly issue which denomination bank notes with 'R' as insert letter?
Answer: 1000

16). The Supreme Court struck down the Telecom Regulatory Authority of India (TRAI), making it mandatory for telecom companies to compensate subscribers for call drops. Who is present chairman of TRAI?
Answer: RS Sharma

17). Reserve Bank of India said that _____ Maharashtra-based Non-Banking Financial Institutions -NBFCs have surrendered their registration certificates following which they won't be allowed to transact their financial business.
Answer: Seven

18). Which of the following company raised Rs. 200 crore fund for Research and Development (R&D)?
Answer: Vedanta Ltd

19). Name the Former BCCI President who has been elected un-opposed as the first independent Chairman of the International Cricket Council (ICC).
Answer: Shashank Manohar

20). NBA superstar ____ was named as the National Basketball Association's (NBA) Most Valuable Player (MVP) for the second straight year.
Answer: Stephen Curry


 

 


For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">