16 Jul 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-5:
Dear Readers, SBI PO 2016 Mains Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.


1). Who did headed the committee which submitted a report on Jat Quota agitation to Haryana Chief Minister Manohar Lal?
Answer: Prakash Singh

2). Name the Former Indian cricket team captain who has been re-appointed as ICC Cricket Committee chairman for a second term of three years while his one-time team-mate Rahul Dravid was named member of the top panel?
Answer: Anil Kumble

3). Name the University which has completed 100 years of its eventful journey in the year 2016?
Answer: Banaras Hindu University (BHU)

4). The RBI has stated that entities from some countries will require its prior approval to establish branch office or project office or liaison office in India.Which of the following country is not one of them?
Answer: South Africa

5). Which bank has appointed Sanjiv Misra, a retired bureaucrat, as non-executive chairman and independent director for a period of five years?
Answer: Axis Bank

6). As per United Nations report, India is projected to add 300 million new urban residents by?
Answer: 2050

7). Justice Naveen Sinha is new Chief Justice of?
Answer: Rajasthan High Court

8). The Supreme Court has directed budget airline Spicejet to pay how much as damages to a flyer, suffering from cerebral palsy, who was forcibly offloaded in 2012?
Answer: 10 lakhs

9). Name the Indian-American who has won the award at UN poster contest on N-disarmament?
Answer: Anjali Chandrashekar

10). BJP National president Amit Shah inaugurated the second phase of Pradhan Mantri Ujjwala Yojana at Dahod in?
Answer: Gujarat


11). Which of the following country has successfully launched a remote sensing satellite to carry out land surveys and disaster relief?
Answer: China

12). Who have won the Rome Masters Women's Doubles Title?
Answer: Sania Mirza and Martina Hingis

13). The Air Forces of India and US concluded their four-week ______ aerial combat exercise at Alaska in the US.
Answer: Red Flag

14). Eric Dusingizimana, has set a new Guinness world record by batting out a straight 51 hours. Eric Dusingizimana played for?
Answer: Rwanda

15). Hundreds of Madhesi have started fresh protests against the new Constitution, pressing for their demands relating to more rights, adequate representation and re-demarcation of provincial boundary in?
Answer: Nepal

16). Who is the 2nd Indian cricketer to score a memorable test century in his debut innings and he passed away recently?
Answer: Deepak Shodhan

17). First of its kind - landmark agreement signed between India and which organization for global promotion of traditional medicine?
Answer: WHO

18). Name the company which has received Rs. 1,600 crore order from the joint venture of NTPC and SAIL?
Answer: BHEL

19). Who won the Italian Open Men's Singles Tennis title?
Answer: Andy Murray

20). Han Kang, has won the 2016 Man Booker International Prize for her novel 'The Vegetarian'. She belongs to which of the following country?

Answer: South Korea

 

 


For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">