17 Jul 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-6:
Dear Readers, SBI PO 2016 Mains Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.
1). Maharashtra government has declared drought in how many villages of the state recently among which most of the villages are in parched Marathwada and Vidarbha regions?
Answer: 29,000 villages

2). Who was the Spiritual leader and Nirankari Mission chief recently killed in a road accident in Montreal, Canada?
Answer: Hardev Singh

3). According to WHO urban air quality database report which city is most polluted in the world?
Answer: Zabol, Iran

4). The world's largest cargo aircraft Antonov An-225 Mriya has made its first landing in India at the?
Answer: Hyderabad

5). The Prime Minister along with Sri Lankan President Maithripala Sirisena released 'Simhastha Declaration' at Ninora village in?
Answer: Ujjain

6). Railway minister Suresh Prabhu has inaugurated a number of amenities through remote control from Dadar?
Answer: Dadar East

7). Indian boxing star Vijender Singh registered his __________ successive knockout victory by out-punching Andrzej Soldra of Poland in a Super Middleweight contest at Boltan in UK.
Answer: Sixth

8). Name the person who has been appointed as the Deputy Comptroller and Auditor General of CAG?
Answer: Pardeep Rao

9). In a bid to provide solar energy, the Indian Railways is all set to conduct trial of its first solar panel-powered train in?
Answer: Jodhpur, Rajasthan

10). India successfully test fired its home-grown Advanced Air Defence interceptor missile dubbed as Ashwin from the Integrated Test Range off?
Answer: Odisha coast


11). Name the bank which has confirmed its exit from retail banking operations in India recently?
Answer: Royal Bank of Scotland

12). Who has resigned from the post of auditing and compliance head of FIFA in a protest at reforms in the governing body of world football?
Answer: Domenico Scala

13). In a major development for Indian football and judiciary, world governing body FIFA has appointed which of the following Justice as deputy chairman of it's governance committee?
Answer: Mukul Mudgal

14). Name the film that is a four minute documentary film on girl child education, has been invited for special screening at the 42nd Seattle International Film Festival (SIFF), Washington DC.
Answer: Beti

15). The Centre has approved the proposal to set up Kalinganagar National Investment and Manufacturing Zone in Jajpur district of which of the following state?
Answer: Odisha

16). Name the player who has become the youngest formula 1 winner?
Answer: Max Verstappen

17). India and _______ has concluded a nuclear agreement with each other to engage the bilateral neighborhood relationship.
Answer: Bangladesh

18). Union Health Minister J P Nadda chaired a meeting of State Health Ministers on the issue of common medical entrance test in?
Answer: New Delhi

19). Who received the first copies of the books 'Tagore’s Vision of the Contemporary World' and 'Tagore and Russia'?
Answer: Pranab Mukherjee

20). NASA successfully launched a super pressure balloon from ___________ South Island Wanaka Airport to conduct near-space scientific investigations recently?
Answer: New Zealand

 

 


For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">