18 Jul 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-7:
Dear Readers, SBI PO 2016 Mains Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.



1). RBI has authorised how many agency/agencies banks to accept payments of Income Tax dues?

Answer: 29

2).  A three-member Indian women's team comprising DeepikaKumari, Bombayla Devi and LaxmiraniMajhi was named for the Rio Olympics after a series of selection trials in the last three months. They are related to which game?
Answer: Archery

3).  Name the novelist who has received the highest French honour?
Answer: JK Rowling

4).  While many banks are reeling under high non-performing assets and net losses, Kolkata-based Bandhan Bank has reported a net profit of 275.25 crore in the first seven months of its operations. Who is present CEO and MD of Bandhan Bank?
Answer: Chandra Sekhar Gosh

5). Tata Power Solar has successfully commissioned a 12 MW solar rooftop project for RadhaSoamiSatsang Beas (RSSB) Educational and Environmental Society in?
Answer: Amritsar, Punjab

6). Singapore based DBS Bank has decided to set up its biggest technology hub out offits headquarter. The bank has appointed Mr MohitKapoor as the head of its Technology Development Centre in?
Answer: Hyderabad

7). The Centre has constituted a five Member Committee to comprehensively review and give recommendations on the Fiscal Responsibility and Budget Management (FRBM) roadmap for the future. The Committee will be headed by?
Answer: NK Singh

8). Name the Indian-American student who has won the prestigious Intel Foundation Young Scientist Award?
Answer: SyamantakPayra

9). Which of the following state government has decided to launch Green Passage scheme for orphan students to ensure that they get free of cost higher education in the state?
Answer: Odisha

10). Which country has plans to build more than 500 airports by 2020 to create a market worth over 153 billion US dollars for its general aviation industry?
Answer: China


11). Name the person who has been appointed as IndiGo's new Chief Financial Officer (CFO)?
Answer: Rohit Philip

12). The country's 2nd largest giant in two wheeler section, Honda Motorcycle and a Scooter India (HMSI) has signed a Memorandum of Understanding with which Bank to offer retail finance to buyers at an attractive rate of interest on all Honda 2 Wheeler models?
Answer: IndusInd Bank

13). The discoverer of Neptune's rings ________ has passed away in Paris, France.
Answer: Andre Brahic

14). The Income Tax department has launched a special electronic grievance redressal system called _______ in order to fast track taxpayer grievances and ensure early resolution of their complaints.
Answer: e-nivaran

15). Charlotte Edwards, a women cricket team captain, announced her international retirement.She is related to which country?
Answer: England

16). Name the country which has decided to close World's biggest refugee camp in Dadaab?
Answer: Kenya

17). United Nations projects India's GDP to grow in 2016 by how much percent?
Answer: 7.3 per-cent

18). Labour day or May day celebrated on?
Answer: 01st May

19). The United Nations General Assembly declared World Press Freedom Day on?
Answer: 03rd May

20). INS Kalvari is also known as?
Answer: Tiger Shark (or S50)

 

 


For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">