19 Jul 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-8:
Dear Readers, SBI PO 2016 Mains Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.



1). Which state government has constructed 10 lakh pucca houses under various rural housing schemes in past two years?
Answer: Odisha

2). Tata Power Renewable Energy Ltd(TPREL) has announced that it has won two solar-grid connected photovoltaic projects of 50 MW capacity each in the Tumkur district of?
Answer: Karnataka

3). Apple has announced the opening of a new office in which place that will focus on development of Maps for Apple products?
Answer: Hyderabad

4). Name the bank which has confirmed its exit from retail banking operations in India recently?
Answer: Royal Bank of Scotland

5). Name the BJP leader who will take oath as Chief Minister of Assam?
Answer: SarbanandSonowal


6). Name the transport Minister, who has emerged as the country's new Prime Minister of Turkey?
Answer: BinaliYildirim

7). The Union Minister of Health and Family Welfare J P Nadda has launched the Centre for Environmental Health in?
Answer: New Delhi

8). A two day International Buddhist conference has begun in which of the following country?
Answer: Nepal

9). Which of the following state government has launched "Smart Village" program on the occasion of completion of two years of her/his Government?
Answer: Gujarat

10). Who was unanimously elected as BCCI President?
Answer: Anurag Thakur

11). Prime Minister NarendraModi has left for Iran on a two day visit. Who is the present president of Iran?
Answer: Hassan Rouhani

12). Who is the Lieutenant Governor of Puducherry?
Answer: KiranBedi

13). After the prohibition of any type of liquor, which state government decided to prohibit the distribution, manufacture, storage, distribution, consumption, transportation, display or the sale of any type of ‘gutka’ and pan masala?
Answer: Bihar

14). Which country has successfully launched its maiden indigenous winged Reusable Launch Vehicle (RLV) recently?
Answer: India

15). Name the person who has won the Palme d'Or at Cannes Film Festival for his/her film "I"?
Answer: Ken Loach

16). Name the former Finance Secretary who was appointed as Principal Adviser (Social Sector) in NITI Aayog for 3-years?
Answer: Ratan P Watla

17). NEET stands for?
Answer: National Eligibility cum Entrance Test

18). Name the Indian Aluminium company which has signed the MoU with Iran IMIDRO to set up smelter plant in Chabahar.
Answer: NALCO

19). Union Communications and Information Technology Minister Ravi Shankar Prasad has stated that the India Post's payments bank will start functioning from?
Answer: March 2017

20). Which company has named Kunal Shah as chairman, and GovindRajan as Chief Executive Officer recently?
Answer: Freecharge

 

 


For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">