20 Jul 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-9:
Dear Readers, SBI PO 2016 Mains Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.


1). Spiritual leader and Isha Foundation founder Sadhguru ____ will lead a yoga session at the UN on the occasion of the second International Yoga Day next month.
Answer: Jaggi Vasudev

2). Ministry of Power in collaboration with the United States Agency for International Development (USAID) launched India’s first integrated web portal designed to promote and mainstream Net Zero Energy Buildings (NZEB) in India. The portal are?
Answer: www.nzeb.in

3). Name the first private-sector bank to open a dedicated branch for start-ups in Bengaluru last month, will launch an Entrepreneur-in-Residence (EIR) programme for fintech start-ups in the next 9-12 months recently?
Answer: RBL Bank Limited

4). Which of the following company has won the Java copyright case versus Oracle?
Answer: Google

5). Five Graduates received the 2016 Harvard Business School Alumni Achievement Award. They are W. James McNerney Jr., Mary Callahan Erdoes, Thomas J. Tierney, Alan F. Horn and ___________?
Answer: Sunil Bharati Mittal

6). Senior Congress leader and former Union Minister V Narayanasamy was unanimously elected Legislature Party leader and is all set to become the ______ Chief Minister of Puducherry.
Answer: 10th

7). Prime Minister Narendra Modi has flagged off, the first ever direct train between Kamakhya in which of the following state to Katra – Vaishno Devi in Jammu & Kashmir that will connect the two pilgrim towns of Devi Peeth of Maa Kamakhya and Shri Mata Vaishno Devi shrine?
Answer: Assam

8). India, the world’s third largest steel producer was among the top 10 importers of the alloy last year as per the latest data by the global industry body World Steel Association (WSA). According to the WSA data, top importer is?
Answer: European Union

9). Who got player of the series in IPL 2016?
Answer: Virat Kohili

10). Public sector company NBCC(India) is set to kickstart projects aimed at cleaning the Ganga in?
Answer: Bihar


11). Three-time world champion _____________ of Mercedes has won the Formula One season Monaco Grand Prix for the first time.
Answer: Lewis Hamilton

12). The Indian Railways has conducted the first trial run of Spanish train __________ between Bareilly and Moradabad in Uttar Pradesh as part of its strategy to increase the speed of trains.
Answer: Talgo

13). Which of the following bollywood star has become the goodwill ambassador of LEPRA India organization that fight against diseases like leprosy and tuberculosis?
Answer: R Madhavan

14). Who took over as the Chief of Naval Staff?
Answer: Sunil Lanba

15). Who has been designated as the Finance Secretary by the Appointments Committee of Cabinet(ACC) headed by PM Narendra Modi recently?
Answer: Ashok Lavasa

16). Former Lok Sabha MP from Odisha and senior BJP leader ____ has passed away at a hospital in Bhubaneswar recently.
Answer: Rudra Madhab Ray

17). Government approved extending retirement age of doctors of Central Health Services to _____________ years with effect from?
Answer: 65

18). Reserve Bank has allowed which of the following private sector bank to raise foreign shareholding to up to 62 percent, from the earlier limit of 49 percent?
Answer: Axis Bank

19). Sri Lanka seamer _________ has announced his retirement from Tests to focus on limited-overs cricket recently.
Answer: Nuwan Kulasekara

20). The New Development Bank of the BRICS countries is set to issue its first yuan-denominated bonds. Where is the HQ of NDB?

Answer: Shanghai, China

 

 


For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">