24 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016
Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016 Set-23:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). The International Monetary Fund has awarded how much amount of loan to Sri Lanka to meet balance of payments needs arising from external environment and pressures?
a)   USD 1.2 billion
b)   USD 1.1 billion
c)   USD 1.5 billion
d)   USD 1.3 billion
e)   USD 1.4 billion


2). The World Bank has decreased its forecast for the global growth to how many percent for the year 2016?
a)   2.1%
b)   2.2%
c)   2.3%
d)   2.4%
e)   2.5%


3). New Development Bank of the BRICS countries is set to issue its first which country currency denominated bonds?
a)   Brazil
b)   China
c)   India
d)   Russia
e)   South Africa


4). Which Government returned over 200 cultural artifacts valued over USD100 million to India?
a)   United Kingdom
b)   Pakistan
c)   Mexico
d)   United States
e)   None of these


5). India accorded to provide financial grant of Rs. 48.84 million to which country for the construction of a college?
a)   Bhutan
b)   Nepal
c)   Afghanistan
d)   Sri Lanka
e)   None of these



6). Income Tax Department is set to block which identity of wilful defaulters in order to curb the menace of large scale tax avoidance and evasion?
a)   Aadhar Card
b)   Pass Port
c)   PAN
d)   Ration Card
e)   None of these


7). The Comptroller and Auditor General (CAG) of India Shashi Kant Sharmahas been conferred with the honorary professorship by the Nanjing Audit University (NAU) in which of the following country?
a)   Thailand
b)   China
c)   Japan
d)   South Korea
e)   UK


8). Which of the following country has inaugurated a test stretch of an electric road. With this, the country has become one of the first countries in the world to conduct tests with electric power for heavy transports on public roads?
a)   Norway
b)   Finland
c)   China
d)   Sweden
e)   USA


9). Name the Naga rebel leader, who has died due to a prolonged illness recently.
a)   ThuingalengMuivah
b)   SS Khaplang
c)   IsakChishiSwu
d)   MoirePamrei
e)   None of the above


10). Which of the following state has signed a memorandum of understanding (MOU) with a three-nation consortium of China Huanqin Contracting and Engineering Corporation, LEPL Ventures Private Limited and Isomeric Holdings to set up a gas-based fertilizer project at Krishnapatanam with an investment of Rs 10,183 crore?
a)   Andhra Pradesh
b)   Madhya Pradesh
c)   Uttar Pradesh
d)   Himachal Pradesh
e)   Arunachal Pradesh


Answers:

1)c   2)d   3)b   4)d   5)b   6)c   7)b   8)d   9)c   10)a


 


For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">