31 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-30:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). What percentage Government of India (GOI) equity will be available in India Post Payments that will be set up under the Department of Posts
a) 85 %
b) 50 %
c) 100 %
d) 99 %
e) 112%


2). Which cloud based software maker is set to buy Demandware Inc whose software is used by businesses to run e-commerce websites for USD 2.8 billion?
a) Salesforce
b) IBM
c) HP
d) Infosys
e) None of the above


3). RBI bank has imposed Rs 27 crore penalty on 13 banks for __________ ?
a) Misappropriations in Gold loans cases
b) Holding excess liquid assets
c) Money laundering
d) FEMA violations
e) None of these


4). Which bank has launched debit card-less instant money transfer facility ?
a) RBI
b) ICICI
c) IDBI
d) SBI
e) Axis


5). The Indian government and the Asian Development Bank (ADB) have signed an agreement for $200 million loan to upgrade 176-km roads in which of the following states?
a) Bihar
b) Madhya Pradesh
c) Jharkhand
d) Uttar Pradesh
e) None of the above



6). Which of the following Bank has signed a memorandum of understanding (MoU) with Jain Farm Fresh Foods Ltd (a subsidiary of Jain Irrigation Systems Ltd) to help farmers?
a)State Bank of India
b) ICICI Bank
c) Kotak Mahindra Bank
d) Punjab National Bank
e) None of these


7). Which state government has approved a proposal to set up a Counter-Insurgency and Anti-Terrorist school to train police and other security forces in combating left-wing extremism and militancy?
a) Haryana
b) Punjab
c) Bihar
d) Maharashtra
e) Madhya Pradesh


8). Noted poet and lyricist GudaAnjaiah passed away recently. He belongs to
a) Rajasthan
b) Jammu and Kashmir
c) Uttar Pradesh
d) Tripura
e) Telangana


9). Which company has announced the appointment of AnupamPahuja as the Managing Director (MD) and Country Manager for its India operations?
a) Citruspay
b) PayPal
c) Paytm
d) PayUMoney
e) CCAvenue


10). Which city has been declared as the South Asian Association of Regional Cooperation (SAARC) cultural capital for the year 2016-17?
a) Dhaka
b) Rangpur
c) Mymensingh
d) Mahasthangarh
e) None of these


Answers:

1)c   2)a   3)d   4)d   5)c   6)a   7)d    8)e   9)b   10)d


0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">