4 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016 Set-4:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). Which state government has decided to pay Rs.1,272/- crore interest on the crop loan taken by farmers in drought-hit areas during 2015-16 Kharif season?
a) Haryana
b) Bihar
c) Tamil Nadu
d) Uttar Pradesh
e) Maharashtra


2). The state owned fuel retailer BPCL has got the environment clearance nod for its 694 crore rupees LPG project in Haldia Dock Complex in?
a) West Bengal
b) Assam
c) Bihar
d) Jharkhand
e) None of the above


3). Posting a huge operating loss of 3,100 million Norwegian Krone (around Rs. 2,530 crore) for its Indian telecom business, which company threatened to exit India if it fails to procure spectrum at reasonable rates?
a) Vodafone
b) Telenor
c) Loop
d) All of the above
e) None of the above


4). Iran has asked Indian refiners like Essar Oil and MRPL to pay interest rate of Libor-plus 0.75 per cent. On how much they owe it in past oil dues, to make up for the foreign exchange losses?
a) USD 1.5 billion
b) USD 9.5 billion
c) USD 15.5 billion
d) USD 10.5 billion
e) USD 6.5 billion


5). The Indian government and the Asian Development Bank (ADB) has inked an agreement for a $200 million loan to upgrade 176-km roads in which state?
a) Maharashtra
b) Jharkhand
c) Uttar Pradesh
d) Madhya Pradesh
e) Chhattisgarh


6). According to 2016 Global Retail Development Index (GRDI), which country is the top rank in GRD index on ease of doing business?
a) India
b) Australia
c) Singapore
d) China
e) USA


7). Name the state, Which has announced implementation of its solar policy, with the aim of making a solar city with installation of 1 GW solar power capacity by 2020 ?
a) Andhra Pradesh
b) Haryana
c) Tamil Nadu
d) New Delhi
e) Mizoram


8). According to Forbes Magazine, which woman player has become the world's top paid sportswoman?
a) Maria Sharapova
b) Venus Williams
c) Serena Williams
d) Victoria Azarinka
e) None of these


9). Recently, which of the following Indian organization has made it mandatory for participatory Notes (P-Notes) users to follow Indian anti-money laundering laws?
a) Securities and Exchange Board of India
b) Reserve Bank of India
c) Export-Import Bank of India
d) Industrial Finance Corporation of India
e) None of these


10). Recently, Union Government has approved an investment of over 5500 crore rupees for basic urban infrastructure in how many states under Atal Mission?
a) Six states
b) Three States
c) Two states
d) Five states
e) None of these


Answers:

1).e   2).a   3).b   4).e   5).b   6).d   7).d   8).c   9).a   10).a





For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">