7 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016 Set-7:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). What is the amount of loan which can be extended against the security of a certificate of deposit?
a) 25%
b) 50%
c) 75%
d) No loan can be allowed
e) None of the above


2). As per the Union Budget 2016-17, how many hectares of land will be brought under irrigation under the Pradhan Mantri Krishi Sinchai Yojana?
a) 28.5 lakh hectares
b) 30.5 lakh hectares
c) 25.8 lakh hectares
d) 15.6 lakh hectares
e) 14.5 lakh hectares


3). The Pradhan Mantri Mudra Yojana (PMMY) was launched for the benefit of bottom of the pyramid entrepreneurs. Banks and NBFCMFIs are to achieve the target of amount sanctioned at ______ in 2016-17:
a) Rs. 1,80,000 crore
b) Rs. 1,50,000 crore
c) Rs. 1,70,000 crore
d) Rs. 2,00,000 crore
e) Rs. 1,00,000 crore


4). In the Budget 2016-17, __% FDI in Asset Reconstruction Companies (ARCs) is proposed to be permitted through automatic route:
a) 49%
b) 51%
c) 80%
d) 100%
e) 74%


5). Who has resigned from the post of auditing and compliance head of FIFA in a protest at reforms in the governing body of world football?
a) Michel Platini
b) Ali bin Hussein
c) Gianni Infantino
d) Sepp Blatter
e) Domenico Scala



6). In a major development for Indian football and judiciary, world governing body FIFA has appointed which of the following Justice as deputy chairman of it's governance committee?
a) RM Lodha
b) Mukul Mudgal
c) TS Thakur
d) HL Dattu
e) P Sathasivam


7). The 'Income Declaration Scheme' or four month window for declaration of domestic black money will commence from?
a) 1st June 2016
b) 1st July 2016
c) 1st August 2016
d) 1st September 2016
e) 1st October 2016


8). Which bank ties up with US based Payments Company for faster international remittances
a) Tamil Nadu Mercantile Bank
b) South Indian Bank
c) City Union Bank
d) Federal Bank
e) Standard Chartered Bank


9). Which bank introduced the Twitter Resume campaign to find prospective employees and the service will help in applying for a new job as simple as tweet?
a) HDFC
b) IDFC
c) ICICI
d) HSBC
e) Axis


10). State Bank of India has planned to merge how many banks to acquire their businesses including assets and liabilities?
a) 4
b) 3
c) 2
d) 5
e) None of these


Answers:

1)d   2)a   3)a   4)d   5)e   6)b   7)a   8)d   9)b   10)e (Country’s largest lender State Bank of India has planned to merge its five associate banks and also to merge Bharatiya Mahila Bank)





For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">