10 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016 Set-10:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). India Post payments bank will be set up with a corpus of ______ crore and has plans to have 650 branches operational by September 2017.
a) Rs.800 crore
b) Rs.900 crore
c) Rs.1000 crore
d) Rs.1100 crore
e) Rs.1200 crore


2). National Hydroelectric Power Corporation (NHPC) is planning to invest ______ crore over the next five years to set up solar and wind projects across the country.
a) Rs.1000 crore
b) Rs.2000 crore
c) Rs.2500 crore
d) Rs.3000 crore
e) Rs.4000 crore


3). Government has eliminated _______ crore duplicate and bogus ration cards that will help save about Rs 10,000 crore in subsidy bill annually.
a) 1.5 crore
b) 1.6 crore
c) 1.7 crore
d) 1.8 crore
e) 1.9 crore


4). British bank Barclays has launched a new financial technology platform in which of the following places in India?
a) New Delhi
b) Ahmedabad
c) Mumbai
d) Jaipur
e) Hyderabad


5). Soon to be set up India Post Payments Bank will have how many branches in the country?
a) 650
b) 550
c) 500
d) 750
e) 600



6). The State bank of India has entered into alliance with which of the following companies to provide the acceptance of latter’s card in India?
a) Discover
b) American Express
c) Capital One
d) MasterCard
e) Amex


7). Who has been elected as the new President of the 71st session of United Nations General Assembly (UNGA 71)?
a) Josaia Voreqe Bainimarama
b) Peter Thomson
c) John Ashe
d) Andreas Mavroyiannis
e) None of these


8). Seven Indian shuttlers qualified for 2016 Rio Olympics, recently. Who among the following is NOT one of them?
a) Ashwini Ponnappa
b) Jwala Gutta
c) Kidambi Srikanth
d) PV Sindhu
e) None of the above


9). _________ was honoured with a special statue by the Switzerland govt. recently.
a) Late Yash Chopra
b) Shubhash Ghai
c) Sanjay Leela Bhansali
d) Late Raj Kapoor
e) SS Rajamouli


10). The annual meeting of the Asian Development Bank (ADB) was held recently in which city?
a) New Delhi
b) Tokyo
c) Manila
d) Frankfurt
e) Bangkok


Answers:
1)a   2)d   3)b   4)c   5)a   6)b   7)b    8)e   9)a   10)d


 


For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">