16 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016
Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016 Set-16:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). Which of the following Bank is recently decided to add 400 more branches and expand its ATM network by another 1,000 in the current fiscal to boost business from retail operations?

a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) Axis Bank
d) Canara Bank
e) Yes Bank


2). Foreign investors brought in over _______ crore into Indian stock markets in June and taking the total to more than Rs 20,600 crore in 2016.
a) Rs.3500 crore
b) Rs.3600 crore
c) Rs.3700 crore
d) Rs.3800 crore
e) Rs.3900 crore


3). Which of the following country has offered to invest EUR 1 billion to revive India’s combat jet engine project?
a) Russia
b) America
c) Germany
d) France
e) None of these


4). Name the Oscar-winning director of ‘The Deer Hunter’ who died at 77 recently.
a) Michael Cimino
b) Michel Hazanavicius
c) Tom McCarthy
d) Jhonson Chistafer
e) None of these


5). 231 projects Namami Gange programme including installation of sewage treatment plants and ghat constructions, at over 100 locations in seven states with an estimated cost of _______ crore.
a) Rs.1000 crore
b) Rs.1500 crore
c) Rs.2000 crore
d) Rs.2500 crore
e) Rs.3000 crore



6). Digital payments and commerce platform Paytm is infusing _______ crore in its payments bank arm, which is looking to start operations by Diwali this year.
a) Rs.300 crore
b) Rs.350 crore
c) Rs.400 crore
d) Rs.450 crore
e) Rs.500 crore


7). RBI allows foreign investors to purchase shares of _______ bank.
a) Axis Bank
b) HDFC Bank
c) Punjab National Bank
d) Canara Bank
e) None of these


8). A three-member Indian women's team comprising Deepika Kumari, Bombayla Devi and Laxmirani Majhi was named for the Rio Olympics after a series of selection trials in the last three months. They are related to which game?
a) Shooting
b) Wrestler
c) Archery
d) Tennis
e) None of the above


9). The Centre has constituted a five Member Committee to comprehensively review and give recommendations on the Fiscal Responsibility and Budget Management (FRBM) roadmap for the future. The Committee will be headed by?
a) NK Singh
b) Urijit Patel
c) Urijit Patel
d) Rathin Roy
e) Arvind Subramanian


10). Apple has announced the opening of a new office in which place that will focus on development of Maps for Apple products? This investment will accelerate Maps development and create up to 4,000 jobs?
a) Hyderabad
b) Bengaluru
c) Mumbai
d) Chennai
e) New Delhi


Answers:
1)a   2)c   3)d   4)a   5)b   6)b   7)c   8)c   9)a   10)a


 


For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">