18 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016
Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016 Set-18:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). HDFC Ergo General Insurance acquired which of the following general insurers for Rs 551 cr recently?

a) IFFCO Tokio
b) L&T General Insurance
c) ICICI Lombard
d) Bharti AXA General Insurance
e) None of these


2). Which of the following Indian state has created a world record by planting over 5 crore trees in 24 hours?
a) Madhya Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Assam
d) Bihar
e) None of these


3). Which of the following Bank is expected to launch India’s first masala bond issue?
a) ICICI Bank
b) Axis Bank
c) HDFC Bank
d) SBI
e) None of these


4). Non-banking finance company Altico Capital has invested ________ crore in two projects of Pune-based realty developer Pharande Group.
a) Rs.180 crore
b) Rs.190 crore
c) Rs.200 crore
d) Rs.210 crore
e) Rs.220 crore


5). Which of the following has opened international banking unit (IBU) at the International Financial Services Centre (IFSC) in the Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City)?
a) Saraswat Bank
b) IndusInd Bank
c) IDFC Bank
d) Yes Bank
e) None of these



6). The Income Tax department has widened the ATM-based validation system for filing e-ITRs by taxpayers with the inclusion of ________ Bank, after SBI.
a) HDFC Bank
b) Repco Bank
c) Canara Bank
d) Axis Bank
e) None of these


7). SarbanandSonowal was sworn in as the first BJP Chief Minister of Assam. Governor _________ administered the oath of office to Mr.Sonowal and 10 of his ministerial colleagues at a grand ceremony in Guwahati.
a) KonijetiRosaiah
b) KeshariNathTripathi
c) Ram NathKovind
d) PB Acharya
e) None of the above


8). Which of the following state cabinet approved an ordinance to conduct fresh ZillaParishad and PanchayatSamiti elections, if two-thirds of the total candidates are not elected recently?
a) Maharashtra
b) Bihar
c) Gujarat
d) Kerala
e) West Bengal


9). Name the Indian Aluminium company which has signed the MoU with Iran IMIDRO to set up smelter plant in Chabahar.
a) BALCO
b) NALCO
c) Jindal Aluminium Limited
d) Indian Aluminium Company
e) None of the above


10). Union Communications and Information Technology Minister Ravi Shankar Prasad has stated that the India Post's payments bank will start functioning from?
a) March 2017
b) December 2016
c) September 2016
d) June 2016
e) June 2017


Answers:
1)b   2)b   3)c   4)a   5)b   6)d   7)d   8)a   9)b   10)a



 


For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">