19 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016
Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016 Set-19:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.
1). What percent of the budget estimate did the fiscal deficit come to in April?
a) 25.4
b) 25.6
c) 25.7
d) 25.8
e) 25.9


2). RBI asked banks to exchange up to _______ pieces of soiled currency notes with a maximum value of Rs 5,000 over the counter free of charge.
a) 10
b) 20
c) 50
d) 100
e) 80


3). Which of the following Bank inaugurated an “all women branch” in Kolkata?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) Canara Bank
d) Axis Bank
e) Vijaya Bank


4). The National Housing Bank (NHB) expects to raise _______ million for refinancing banks.
a) $100 million
b) $200 million
c) $300 million
d) $400 million
e) $500 million


5). In an effort to improve customer service, the RBI asked banks to exchange up to 20 pieces of soiled currency notes with a how much maximum value of over the counter free of charge?
a) Rs 5000
b) Rs 4000
c) Rs 3000
d) Rs 2000
e) Rs 1000



6). IRDAI has imposed a penalty of how much amount on Future Generali India Insurance Co for violating various laws including the one related to payments, licensing of insurance agents and file & use policy?
a) 25 lakh
b) 10 lakh
c) 15 lakh
d) 35 lakh
e) None of the above


7). Name the Indian-origin person who elected to Singapore Parliament?
a) MuraliPillai
b) Kishore Pillai
c) SantoshPillai
d) MukeshPillai
e) None of the above


8). iPhone maker Apple, which recently touched $1 billion in revenue from India, has named whom as its new country manager?
a) VikramKaul
b) Sanjay Kaul
c) Mahesh Kaul
d)Vijay Kaul
e) None of the above


9). India is ranked at the _____ position in crony-capitalism with crony sector wealth accounting for 3.4 per cent of the gross domestic product (GDP).
a) 7th
b) 9th
c) 11th
d) 13th
e) 15th


10). Which state became the first state in the Northeast to introduce a financial literacy course through the National Stock Exchange (NSE) in schools?
a) Tripura
b) Manipur
c) Nagaland
d) Assam
e) Meghalaya


1)c   2)b   3)d   4)b   5)a   6)d   7)a   8)b   9)b   10)c



 


For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">