20 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016
Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016 Set-20:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). The Centre has announced how much package for Kerala on the occasion of the Narendra Modi government’s second anniversary in office?

a) 1,000 Crore

b) 5,000 Crore
c) 8,000 Crore
d) 14,000 Crore
e) 12,000 Crore


2). Name the first private-sector bank to open a dedicated branch for start-ups in Bengaluru last month, will launch an Entrepreneur-in-Residence (EIR) programme for fintech start-ups in the next 9-12 months recently?
a) ICICI Bank
b) Kotak Mahindra Bank
c) South Indian Bank
d) Axis Bank
e) RBL Bank Ltd


3). The mortgage lender HDFC ltd has been ranked among the world's top ten biggest and most powerful companies in the consumer financial services sector on a Forbes list. The list is topped by global major American Express while HDFC is ranked?
a) 5th
b) 2nd
c) 4th
d) 7th
e) None of the above


4). The National Green Tribunal has directed the East Coast Railway to pay how much for operating Jakhapura Railway Siding in Jajpur district without taking consent from the Odisha State Pollution Control Board?
a) Rs 10 lakhs
b) Rs 30 lakhs
c) Rs 70 lakhs
d) Rs 50 lakhs
e) Rs 90 lakhs


5). India and which of the following country have signed a pact to boost horticultural research in a bid to develop and deploy modern tools of plant biotechnology to improve crop productivity with a funding commitment of up to $ 6 million over a period of three years?
a) Russia
b) USA
c) France
d) Germany
e) Australia



6). 2. Indian companies raised a record in the last fiscal through private placement of corporate bonds which represents an increase of 6 percent over the preceding year. It amounts to Rs...........?
a) 14.92 lakh crore
b) 24.12 lakh crore
c) 50.14- lakh crore
d) 4.92 lakh crore
e) None of the above


7). Who has been recently appointed as the first ever chief executive officer (CEO) of the Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
a) Anshu Jain
b) Rahul Johri
c) Abhi Talwalker
d) Ajay Banga
e) None of these


8). Name the Country Topped the 'Good Country 2015' Index?
a) Norway
b) Sweden
c) Thailand
d) Hong Kong      
e) Libya


9). Which among the following states has become the first state in the country to have a State Data Centre (SDC)?
a) Andhra Pradesh
b) Himachal Pradesh
c) Madhya Pradesh
d) Arunachal Pradesh
e) Uttar Pradesh


10). Which among the following states government have recently signed an MoU with California (US) for cooperation in fields of business innovation, alternative energy, and education?
a) Karnataka
b) Maharashtra
c) Telangana
d) Mizoram
e) Punjab


Answers:
1)a   2)e   3)d   4)d   5)e   6)d   7)b   8)b   9)b   10)c


 


For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here     

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">