25 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016
Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016 Set-24:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). The government will infuse additional capital of about Rs.5050 crore in the banks soon. The capital infusion by the government is made in which of the following type of banks?
a) Public sector banks
b) Cooperative Banks
c) Regional Rural Banks
d) NABARD and SIDBI
e) All the above


2). Almost all Banks in India are running special schemes for providing banking services to rural poor. This concept is popularly known as ________,
a) Faster Growth
b) Trade Finance
c) SME Finance
d) Investment Banking
e) Financial Inclusion


3). Who won the Women Singles Madrid Open?
a) Serena Williams
b) Maria Sharapova
c) Victoria Azarenka
d) Sara Errani
e) Simona Halep


4). Who has been appointed as the Chairperson of the National Statistical Commission (NSC)?
a) Mahesh Patil
b) Ashok Gulati
c) A.K.Mangotra
d) Shakeel-uz-Zaman Ansari
e) Radha Binod Barman


5). The New Development Bank (NDB) of BRICS countries has handed out $250 million to which Indian Bank for renewable energy projects as part of its first set of loans amounting to more than $800 million?
a) United Bank of India
b) Canara Bank
c) Uco Bank
d) Syndicate Bank
e) IOB



6). The eleventh joint training exercise, Nomadic Elephant-2016, was held recently between India and _______.
a) Japan
b) South Korea
c) France
d) Mongolia
e) None of these


7). As per Union Budget 2016 - 17, Allocation of ____ crore for recapitalisation of Public Sector Banks.
a) 50,000
b) 25,000
c) 70,000
d) 100,000
e) None


8). The Loan and Project Agreements for World Bank (IBRD) assistance of US$ 100 million for Urban Water Supply Modernization project of which state?
a) Karnataka
b) Maharashtra
c) Andhra Pradesh
d) Uttar Pradesh
e) Kerala


9). Recently, which of the following Institutions has planned to review its norms for ECB?
a) SEBI
b) RBI
c) NPCI
d) NABARD
e) IRDA


10). Babu Jagjivan Ram Chhatrawas Yojna is meant to provide residential accommodation to ______
a) all male and female SC and ST Students
b) all ST students
c) all SC students
d) all female students
e) all male students


Answers:

1)a   2)e   3)e   4)e    5)b   6)d   7)b   8)a   9)b   10)c




 


For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">