26 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016
Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016 Set-25:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). Which bank has launched India’s first internationally-listed certified green bond to finance climate change solutions around the world at London Stock Exchange (LSE)?

a) HDFC Bank

b) ICICI Bank

c) RBL Bank

d) Bank of Baroda

e) Axis Bank




2). Which bank has signed a memorandum of understanding (MoU) with Jain Farm Fresh Foods Ltd to help farmers associated with the latter to avail of finance against receivables due from the company?

a) Punjab National Bank

b) State Bank of India
c) IDBI Bank
d) Bank of India
e) Indian Bank


3). Food Corporation of India (FCI), a state-run organization has signed an agreement with the ________ for construction of two silos to store wheat, at an estimated cost of about Rs 80 crore.
a) Hinduja Group
b) Adani Group
c) Aditya Birla Group
d) Ajanta Group
e) GMR Group


4). Cabinet Committee on Economic Affairs(CCEA) has approved hike in the minimum support price(MSP) of paddy by Rs.60/- to how much per quintal for kharif season 2016-17?
a) Rs 1,470
b) Rs 1,460
c) Rs 1,480
d) Rs 1,410
e) None of the above


5). The Government of India and the World Bank has signed how much US dollar grant agreement under the World Bank-Global Environment Facility(GEF) Programme for the Efficient and Sustainable City Bus Service Project?
a) 39.2 million
b) 10.2 million
c) 20.2 million
d) 9.2 million
e) 19.2 million



6). India's growth rate is expected to hover near how much this year as well as next even as many emerging market economies continue to lose momentum by Paris-based Organisation for Economic Cooperation and Development(OECD) said in its Global Economic Outlook recently?
a) 7.1%
b) 7.3%
c) 7.5%
d) 7.7%
e) 7.9%


7). Which government signed a MoU with Bangkok-based Asian Disaster Preparedness Centre (ADPC) to implement the Roadmap for Disaster Risk Reduction?
a) Meghalaya
b) Karnataka
c) Odisha
d) Bihar
e) West Bengal


8). Which allows mutual fund investors to make transactions through various modes of payments has been unveiled by the leading Bombay Stock Exchange (BSE)?
a) Receiptless SIP
b) Receiptless SOP
c) Paperless SOP
d) Paperless SIP
e) None of these


9). Who is conferred with the 51st Jnanpith Award is one of the highest Indian literary awards presented by the President of India?
a) Raghuveer Chaudhari
b) Rajesh Pillai
c) Bhalchandra Nemade
d) Kedarnath Singh
e) None of these


10). Which online shopping has acquired Bangalore-based Cubeit to gain access to its employees also to expand its technology team?
a) Snapdeal
b) Flipkart
c) Myntra
d) Amazon
e) None of these


Answers:
1)e   2)b   3)b   4)a   5)d   6)c   7)d   8)d    9)a   10)c






For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">