27 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016
Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016 Set-26:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Nokia has signed a US $ 1.5 billion one year framework deal with which company
a) Xiaomi
b) Baidu
c) China Mobile
d) Cannon
e) None of these


2). Which of the following state has approved a Rs 25 crore project that will benefit 75,000 farmers on 14 June 2016
a) Haryana
b) Bihar
c) Madhya Pradesh
d) Maharashtra
e) West Bengal


3). IRDAI has imposed a penalty of how much amount on Future Generali India Insurance Co for violating various laws including the one related to payments, licensing of insurance agents and file & use policy?
a) 25 lakh
b) 10 lakh
c) 15 lakh
d) 35 lakh
e) None of the above


4). Name the private sector lender which has launched a 10,000 sq ft innovation lab at Bengaluru for start ups, which will host a three-month accelerator programme.
a) HDFC Bank
b) ICICI Bank
c) Axis Bank
d) IDFC Bank
e) Kotak Mahindra Bank


5). The World Bank announced that plans to provide more than __________ to support India’s solar initiatives.
a) $10 billion
b) $15 billion
c) $1 billion
d) $5 billion
e) $3 billion


6). State Bank of India has inked agreements of how much US dollar with the World Bank for facility to support grid connected rooftop solar programme in the country?
a) $2000 million
b) $625 million
c) $100 million
d) $1025 million
e) $340 million


7). IIT-Kanpur professor ________________ has bagged the prestigious GD Birla Award for Scientific Research for 2016.
a) Uday Mittal
b) Sanjay Mittal
c) Prakash Singh
d) Sadiq Khan
e) None of these


8). Indian Air Force is planning to set up a training base at Kodiakarai, a coastal town in _________.
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Karnataka
d) Andra Pradesh
e) Telangana


9). Which two countries have signed an agreement to establish formal cooperation in the fields of skills development and vocational and professional education and training?
a) India and Japan
b) India and Switzerland
c) India and Britain
d) India and Germany
e) India and Malaysia


10). The ______________ government approved a proposal of the Panchayati Raj Department to add 500 new gram panchayats in the state.
a) Tamil Nadu
b) Telangana
c) Karnataka
d) Odisha
e) Mahashtra


Answers:

1)c   2)a   3)d   4)c   5)c   6)b   7)b   8)b   9)b   10)d







For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">