28 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016
Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016 Set-27:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Yatra Online acquired by Terrapin 3 Acquisition Corporation for
a) $ 108 mn
b) $ 158 mn
c) $ 178 mn
d) $ 218 mn
e) $ 238 mn


2). Washington DC-based the International Monetary Fund (IMF) has cleared the payment of how much for Pakistan recently?
a) $501 million
b) $4501 million
c) $7501 million
d) $2501 million
e) $1501 million


3). Centre will allocate how much fund to Gujarat for the development of roads and ports in the next three years?
a) Rs.20 lakh crore
b) Rs.2 lakh crore
c) Rs.10 lakh crore
d) Rs.23 lakh crore
e) None of the above


4). Which among the following banks has recently inaugurated all women branch in Kolkata?
a) HDFC Bank
b) ICICI Bank
c) Axis Bank
d) Yes Bank
e) None of these


5). Which among the following banks has signed an agreement with Brookfield Asset Management Inc to form a joint venture which will invest in stressed assets?
a) Punjab National Bank
b) State Bank of India
c) Allahabad Bank
d) State Bank of Hyderabad
e) None of these



6). RBI to monitor on customer rights. Which among the following areas are not covered by the regulator?
a) Right to privacy
b) Right to fair treatment & transparency
c) Right to suitability and
d) Right to grievance redress & compensation
e) None of these


7). Which online grievance redressal portal has been launched by Union Railway ministry for railway employees?
a) Aakalan
b) Sahyog
c) Nivaran
d) Sahayata
e) None of these


8). The book “The mind of the terrorist: the Psychology of terrorism from the IRA to al-Qaeda” has been authored by whom?
a) Amitav Ghosh
b) Ashwin Sanghi
c) Kunal Basu
d) Jerrold M. Post
e) None of these


9). High speed offshore patrol vessel INS ______________ launched by Indian Navy
a) Sukanya
b) Saryu
c) Tarasa
d) Samar
e) None of these


10). India and ____________ have agreed to revise their tax treaty under which capital gains tax will be levied on sale of shares on investments made after April 1, 2017.
a) USA
b) Cyprus
c) Mauritius
d) Singapore
e) Brazil


Answers:
1)d   2)a   3)b   4)c   5)b   6)e   7)c   8)d   9)c   10)b









For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">