29 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016
Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016 Set-28:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). The Scheme for S4A will cover those projects which have started commercial operations and have an outstanding loan of over _____________?

a) Rs 500 crore

b) Rs 1000 crore
c) Rs 1500 crore
d) Rs 100 crore
e) None of the above


2). Which of the following Mumbai headquartered banks has launched an Instant Money Transfer (IMT) Payment System on its ATMs in India?
a) PNB
b) SBI
c) Allahabad Bank
d) Corporation Bank
e) Canara Bank


3). The Securities and Exchange Board of India recently gave an in-principle approval to which of the following banks for sponsoring a mutual fund?
a) Federal Bank
b) IDFC Bank
c) Bandhan Bank
d) Kotak Mahindra Bank
e) YES Bank


4). The National Housing Bank (NHB) expects to raise _______ million for refinancing banks.
a) $100 million
b) $200 million
c) $300 million
d) $400 million
e) $500 million


5). Name the state that approved 525 crore rupees for the State Annual Action Plan 2016-17 (SAAP) under the Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation (AMRUT) Scheme.
a) Haryana
b) Maharashtra
c) Bihar
d) Uttar Pradesh
e) Madhya Pradesh



6). Which state government has launched Rs.640 crore project for skill development under which multipurpose training centres will be set up in rural areas?
a) Madhya Pradesh
b) Punjab
c) Jammu and Kashmir
d) Rajasthan
e) Himachal Pradesh


7). Who among the following has been appointed as the new deputy governor of the Reserve Bank of India?
a) HR Khan
b) NS Vishwanathan
c) US Paliwal
d) Deepali Pant Joshi
e) DK Mohanty


8). The worldwide Human Capital Index released recently by the World Economic Forum (WEF) is topped by
a) Finland
b) Norway
c) Sweden
d) Denmark
e) Switzerland


9). Jitu Rai recently won a silver medal at the World Cup held in Baku, Azerbaijan. He is an ace Indian
a) shuttler
b) shooter
c) boxer
d) weightlifter
e) archer


10). Agriculture Minister Radha Mohan Singh announced that a National Research Centre for Banana will be set up in
a) Bihar
b) West Bengal
c) Tripura
d) Nagaland
e) None of these


Answers:
1)a   2)b   3)e   4)b   5)a   6)e   7)b   8)a   9)b   10)a








For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">