30 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016
Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI /IBPS PO 2016 Set-29:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). The Defence Ministry approved to purchase of 145 Ultra-Light Howitzers worth about USD 750 million from which country?

a)   Japan
b)   Argentina
c)   Kyrgyzstan
d)   US
e)   None of these


2). Asian Development Bank accorded $500 million to build bridge over India’s longest river bridge is in which State?
a)   West Bengal
b)   Uttarakhand
c)   Himachal Pradesh
d)   Bihar
e)   None of these


3). Which state govt has signed an MOU with a three-nation consortium to set up a gas-based fertilizer project at Krishnapatanam with an investment of Rs 10,183 cr?
a) Tamil Nadu
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Telangana
e) Kerala


4). Name the private sector lender which has launched a 10,000 sq ft innovation lab at Bengaluru for start ups, which will host a three-month accelerator programme.
a) HDFC Bank
b) ICICI Bank
c) Axis Bank
d) IDFC Bank
e) Kotak Mahindra Bank


5). Reliance Industries has signed a shareholder agreement with which bank to set up a payments bank?
a) State Bank of India
b) Punjab National Bank
c) Bank of Baroda
d) Canara Bank
e) Indian Overseas Bank



6). Which of the following public sector lenders celebrated its 61st foundation day on 2 Jul?
a) PNB
b) SBI
c) Indian Bank
d) Canara Bank
e) Dena Bank


7). __________ has been appointed as Chairman and Managing Director (CMD) of Konkan Railway Corporation Ltd (KRCL).
a) Mangu Singh
b) E Sreedharan
c) AK Mittal
d) Arunendra Kumar
e) Sanjay Gupta


8). Sri Lanka seamer _________ has announced his retirement from Tests to focus on limited-overs cricket recently.
a) Angelo Mathews
b) Lasith Malinga
c) Nuwan Kulasekara
d) Tillakaratne Dilshan
e) Dinesh Chandimal


9). Which state has given its nod to set up Happiness Department in the state recently?
a) Bihar
b) Rajasthan
c) Gujarat
d) Madhya Pradesh
e) Kerala


10). _____________ won the champion trophy in the 41st All India Electricity Board Kabaddi tournament held at Tiruchirapalli in Tamil Nadu recently?
a) Madhya Pradesh
b) Uttarakhnad
c) Himachal Pradesh
d) Haryana
e) Uttar Pradesh


Answers:
1)d   2)d   3)c   4)c   5)a   6)b   7)e   8)c   9)d   10)c







For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">