11 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016 Set-11:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). Which Indian bank has signed an agreement with Thailand’s Kasikorn Bank to enhance cooperation in trade and investment?

a) State Bank of India
b) Yes Bank
c) Canara Bank
d) Axis Bank
e) Union Bank of India


2). Name the bank which has been awarded with CFBP (Council for Fair Business Practices) Jamnalal Bajaj Award for Fair Business Practices?
a) Karnataka Bank
b) Federal Bank
c) RBS Bank
d) Laxmi Vilas Bank
e) None of these


3). Name the US based bank which has become the first bank to issue the first ever credit card to be used in Cuba?
a) American Express
b) SunTrust Bank
c) Citigroup
d) Stonegate Bank
e) Wells Fargo


4). Billionaire and Infosys co-founder Nandan Nilekani has put in about ______ million in a real estate non-banking finance company (NBFC) unit of KKR India.
a) $20 million
b) $25 million
c) $30 million
d) $35 million
e) $ 40 million


5). Which of the following country has become one of the first countries to have secured a $165 million loan from the China-led Asian Infrastructure Investment Bank for a power distribution system upgrade and expansion project?
a) Sri Lanka
b) Afghanistan
c) Bangladesh
d) Nepal
e) None of these


6). Cabinet Approved 6 projects on June 22-2016. Which project is not one among them?
a) Cabinet approves Rs.10,000 crore fund for startups
b) Cabinet approves Rs.6,000 cr package for textiles
c) Cabinet approves biggest ever spectrum auction
d) Cabinet approves 4g plans for all cities
e) All the above are approved


7). Which of the following Indian cricketer has partnered with Stepathlon Lifestyle to launch Stepathlon Kids which is dedicated to children’s fitness programmes?
a) MS Dhoni
b) Virat Kohli
c) Ashwin Ravichandran
d) Murali Vijay
e) Shikar Dhawan


8). AC Milan has recently appointed former Fiorentina and Sampdoria boss _______ as their new manager on a two-year contract.
a) Cristian Brocchi
b) Sinisa Mihajlovic
c) Unai Emery
d) Vincenzo Montella
e) None of these


9). Council for Scientific and Industrial Research (CSIR) has launched ________ which is an anti-diabetic Ayurvedic drug designed for type 2 Diabetes mellitus.
a) BGR-31
b) BGR-32
c) BGR-33
d) BGR-34
e) BGR-35


10). Who released a book titled “The Birds of Banni Grassland” in New Delhi on June 28?
a) Narendra Modi
b) Arvind Kejriwal
c) Pranab Mukarjee
d) Rajnath Singh
e) None of these


Answers:
1)d   2)a   3)d   4)b   5)c   6)d   7)b   8)d   9)d   10)a


 


For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">