12 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016 Set-12:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Star Union Dai-Ichi Life insurance is a life insurance joint venture between life insurer Dai-Ichi and which banks?
a) Indian Overseas Bank and United Bank of India
b) Bank of India and Union Bank
c) Canara Bank and Bank of India
d) Allahabad Bank and OBC Bank
e) Union Bank and Bank of Baroda


2). Which of the following banks has planned to commence urban microfinance operations in its 85 branches across the country?
a) Yes Bank
b) Kotak Mahindra Bank
c) ICICI Bank
d) Axis Bank
e) None of these


3). Aadhar Housing Finance Ltd is going to be merged with which of the following?
a) DHFL Vysya Housing Finance Ltd
b) Cent Bank Home Finance Limited
c) Housing and Urban Development Corporation Ltd.
d) Manipal Housing Finance Syndicate Ltd.
e) None of these


4). How much amount is going to be disbursed by banks under Pradhan Mantri Mudra Yojana in FY’17?
a) Rs 2.80 lakh crore
b) Rs 1.50 lakh crore
c) Rs 1.80 lakh crore
d) Rs 1.30 lakh crore
e) Rs 1.20 lakh crore


5). Union Government relaxed how many % in Foreign Direct Investment policies in the sectors such as Defence and Civil aviation?
a) 81%
b) 90%
c) 100%
d) 49%
e) None of the above



6). Which state government approved a proposal to upgrade Shri Krishna Government Ayurvedic College as an AYUSH University?
a) Bihar
b) Haryana
c) Uttar Pradesh
d) Rajasthan
e) None of these


7). Which Company has bagged an order worth 130 million Euro to set up a high voltage direct current link to connect power supply networks of India and Bangladesh?
a) Adani Group
b) Siemens
c) Reliance
d) Ajanta Group
e) None of the above


8). Union Human Resource Development minister taken a steps to cultivate reading habits among children through a scheme _____________
a) VIDYALAKSHMI
b) VIDYANJALI
c) KALVIYANJALI
d) KALYANJALI
e) None of these


9). Lt. Governor of Puducherry Kiran Bedi has launched a mobile App named ____________ SOS App to provide one-click emergency services to senior citizens.
a) SaveAge
b) AgeHelp
c) SaveSenior
d) HelpAge
e) None of these


10). Which company has claimed to become the first domestic company to launch high performance bullet proof steels largely used in defence sector?
a) Vizag Steel
b) Tata Steel
c) Mahamaya Steel
d) Bajaj Steel
e) Essar Steel


Answers:

1)b   2)d   3)a   4)c   5)c   6)b   7)b   8)b   9)d   10)e


 


For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">