13 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016 Set-13:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). Which scheme is launched in MP recently with an aim to distribute 3 Crore LED Bulbs in Next 6 Months?

a) Ujala
b) Ujjwala
c) Roshni
d) Prakash
e) Tez


2). Which bank has opened IFSC Banking unit at Gujarat International Finance Tec-City (GIFT) City recently to become the fourth bank to open its IFSC Banking Unit (IBU)?
a) Yes Bank
b) Kotak Mahindra Bank
c) Federal Bank
d) ICICI Bank
e) None of the above


3). Which bank has approved $625 million loan to support India’s grid-connected rooftop solar programme to generate clean energy?
a) World Bank
b) IMF
c) Asian Development Bank
d) New Development Bank
e) AIIB


4). India has recently signed how much amount of loan agreement with Asian Development Bank (ADB) to upgrade 176 Kilometers of State roads in State of Jharkhand?
a) $200 million
b) $250 million
a) $300 million
d) $350 million
e) $450 million


5). How much amount is going to be disbursed by banks under Pradhan Mantri Mudra Yojana in FY’17?
a) Rs 2.80 lakh crore
b) Rs 1.50 lakh crore
c) Rs 1.80 lakh crore
d) Rs 1.30 lakh crore
e) Rs 1.20 lakh crore



6). Which Indian bank has signed an agreement with Thailand’s Kasikorn Bank to enhance cooperation in trade and investment?
a) State Bank of India
b) Canara Bank
c) Axis Bank
d) HDFC Bank
e) None of these


7). Bharat Heavy Electricals has commissioned all the 3 supercritical units of 660 MW each at the 1980 MW coal-based Lalitpur Super Thermal Power Project (STPP) in which state?
a) Madhya Pradesh
b) Uttarakhand
c) West Bengal
d) Uttar Pradesh
e) None of these


8). Eminent Sand artist Sudarsan Pattnaik has won gold medal in which prize at world championship festival in Bulgaria?
a) Sand Choice
b) Choice of life
c) People’s Award
d) People’s choice
e) None of these


9). Who has been appointed as the Ambassador for Swachh Bharat Mission’s Swachh Saathi programme that for youth-based student internship?
a) Sia Mirza Sangha
b) Mir Sania Sangha
c) Dia Mirza Sangha
d) Sia Sania Sangha
e) None of these


10). Ashok Ganapathy recently appointed as Director of which company to oversee the business of Mumbai, Maharashtra, Goa and Gujarat circles?
a) Vodafone
b) Docomo
c) Airtel
d) Aircel
e) None of these


Answers:
1)a   2)b   3)a   4)a   5)c   6)c   7)d   8)d   9)c   10)c


 



For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">