14 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016 Set-14:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.
1).  Reserve Bank announced the cap under Market Stabilisation Scheme (MSS) which has been fixed at ________ crore rupees for the current fiscal.
a) Rs.25000cr
b) Rs.30000cr
c) Rs.35000cr
d) Rs.20000cr
e) None of these


2). Asian Development Bank accorded _______ million dollars to build bridge over India’s longest river bridge which is in Bihar having distance of 9.8 km road.
a) $ 250 million
b) $ 350 Million
c) $ 450 Million
d) $ 500 million
e) None of these


3). World Bank has approved ____ million dollars for Tejaswini Project in Jharkhand?
a) $ 33 million
b) $ 42 million
c) $ 63 million
d) $ 72 million
e) None of these


4). SBI is going to offer its banking services on Facebook, Twitter through?
a) SBI Quick
b) SBI Online
c) SBI Sort
d) SBI Social
e) SBI Mingle


5). Reliance Industries (RIL) has signed agreement with which of the following to set up payments bank?
a) Canara Bank
b) State Bank of India
c) Yes Bank
d) Axis Bank
e) Indian Overseas Bank



6). Which of the banks has signed agreements with the World Bank for $625 million to support grid connected rooftop solar programme in the Country?
a) Canara Bank
b) State Bank of India
c) Bank of India
d) Bank of Maharashtra
e) Indian Overseas Bank


7). Which of the following Indian state govt. has decided to ban ‘electronic cigarette’ recently in view of studies claiming that its use can cause various health issues, including cancer and heart ailments?
a) Tamil Nadu
b) Andhra Pradesh
c) Telangana
d) Kerala
e) None of these


8). S K Jain has taken over as the acting Director General of Police of ________.
a) Manipur
b) Meghalaya
c) Mizoram
d) Madhya Pradesh
e) None of these


9). Indian quarter-miler Nirmala Sheoran made the cut for next month’s Rio Olympics after clocking 51.48 secs in ________ metres at the National Inter-State Senior Athletics championships.
a) 100 metres
b) 200 metres
c) 300 metres
d) 400 metres
e) 500 metres


10). Which of the following Indian state has decided to introduce moral education as a subject for students of Classes VI to XII?
a) Jammu & Kashmir
b) Assam
c) Madhya Pradesh
d) Haryana
e) Gujarat


Answers:

1)b   2)d   3)c   4)e   5)b   6)b   7)d   8)b   9)d   10)d


 



For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">