15 Jul 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016 Set-15:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). Which state govt has signed an MOU with a three-nation consortium to set up a gas-based fertilizer project at Krishnapatanam with an investment of Rs 10,183 cr?

a) Tamil Nadu

b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Telangana
e) Kerala


2). Name the private sector lender which has launched a 10,000 sq ft innovation lab at Bengaluru for start ups, which will host a three-month accelerator programme.
a) HDFC Bank
b) ICICI Bank
c) Axis Bank
d) IDFC Bank
e) Kotak Mahindra Bank


3). The Indian Air Force inducted the indigenously made Light Combat Aircraft ____ into its fleet.
a) Bell XP-83
b) Vought FU
c) Wibault 1
d) Tejas
e) None of these


4). The book “Family Life” has been authored by ___.
a) Nayanjot Lahiri
b) Neeta Gupta
c) Uma Dasgupta
d) Akhil Sharma
e) None of these


5). The Income Tax Department has unearthed undisclosed income of ________ crore in the last two fiscals.
a) Rs.40,000 crore
b) Rs.41,000 crore
c) Rs.42,000 crore
d) Rs.43,000 crore
e) Rs.44,000 crore



6). Which of the following Bank has inked agreements with the World Bank for a $625 million (around Rs 4,200 crore) facility to support grid connected rooftop solar programme in the country?
a) SBI
b) RBI
c) HDFC Bank
d) HSBC Bank
e) None of these


7). Telangana Chief Minister K. Chandrasekhar Rao requested the Centre to extend financial assistance of _______ crore for the Mission Kakatiya programme.
a) Rs.3000 crore
b) Rs.4000 crore
c) Rs.5000 crore
d) Rs.6000 crore
e) Rs.7000 crore


8). The Union Sports minister Dr Jitendra Singh announced a grant of _______ lakh for ailing Olympic gold medallist Mohammed Shahid.
a) Rs.5 lakh
b) Rs.10 lakh
c) Rs.15 lakh
d) Rs.20 lakh
e) Rs.25 lakh


9). Name the Former French Socialist Prime Minister who died on July 3 at the age of 85.
a) Colin Munro
b) Ryan Giggs
c) Elie Wiesel
d) Michel Rocard
e) None of these


10). Which of the following committees recommended the revival of Cooperative Credit institutions in states?
a) Vaidyanathan committee
b) Rangarajan committee
c) Sachchar committee
d) Arvind Subramanian committee
e) None of the above


Answers:
1)c   2)c   3)d   4)d   5)d   6)a   7)c   8)b   9)d   10)d  


 



For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">