19 Jul 2016

Important Static GK Bits (Awards & Honours) for SBI / IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Stock Exchanges) SBI / IBPS PO Exams 2016
Important Static GK Bits for (Awards & Honours) SBI / IBPS PO Exams 2016 Set -11:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). The Dronacharya Award is associated with
a) Sport Coaches
b) Eminent Surgeons
c) Expert Engineers
d) Famous Artistss
e) None of these


2). The Arjun Awards is instituted in which year
a) 1959
b) 1960
c) 1960
d) 1961
e) None of these


3). For outstanding contribution to which one of the following fields is Shanti SwarupBhatnagar Prize given?
a) Literature
b) Science
c) Performing Arts
d) Social Service
e) None of these


4). Nobel Prizes are not given for which of the following fields?
a) Music
b) Peace
c) Chemistry
d) Physics
e) None


5). Ramon Magsasay awards are given in honour of former President of
a) Thailand
b) New Zealand
c) Philippines
d) Indonesia
e) None of these



6). Which of the following states confers the KabirSamman, KalidasSamman and TansenSamman?
a) Bihar
b) Rajasthan
b) Uttar Pradesh
d) Madhya Pradesh
e) None of these


7). Which is the highest galentrey award for the personnel of armed forces in India?
a) Ashok Chakra
b) MahaVir Chakra
c) ParamVir Chakra
d) Kirti Chakra
e) None of these


8). B. C. Roy Award is given in which field?
a) Music
b) Journalism
c) Medicine
d) Environment
e) None of these


9). Who is the first Asian Winner of Nobel Prize?
a) C.V. Raman
b) Rajiv Gandhi
c) Rabindranath Tagore
d) Mother Teresa
e) None of these


10). Who is the first black American to win the Nobel Prize for literature?
a) Aurthe Ashe
b) Martin Luther King
c) Toni Morrison
d) Nelson Mandela
e) None of these


Answers:

1)a   2)d   3)b   4)a   5)c   6)d   7)c   8)c   9)c   10)c


 


 



For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">