21 Jul 2016

Important Static GK Bits (First Men In India) for SBI / IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Stock Exchanges) SBI / IBPS PO Exams 2016
Important Static GK Bits for (Sports) SBI / IBPS PO Exams 2016 Set -13:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

 1). Who is the first Indian to win Nobel Prize?
a)      C. V. Raman
b)   Mother Teresa
c)   Rabindranath Tagore
d)   Amartya Sen
e)   None of these


2). Who is the first president of Indian National Congress?
a)   Allan Octavian Hume
b)   W.C. Banerjee
c)   Dadabhai Naoroji
d)   Badruddin Tyabji
e)   None of these


3). Who is the first Muslim President of India?
a)   Fakhruddin Ali Ahmed
b)   Dr. Zakir Hussain
c)   A.P. J. Abdul Kalam
d)   Pranab Mukherjee
e)   None of these


4). Who is The first British Viceroy of India?
a)   Lord Canning
b)   Sir Robert Napier
c)   Sir William Denison
d)   Sir John Strachey
e)   None of these


5). Who is the first Indian to cross English Channel?
a)   Mihir Sen
b)   Arati Saha
c)   Rupali Repale
d)   Brojen Das
e)   None of these



6). Who is The first and the last Indian Governor General of free India?
a)   C. Rajgopalachari
b)   C. V. Raman
c)   Mother Teresa
d)   Rabindranath Tagore
e)   Amartya Sen


7). Who is the first Indian to join the I.C.S.?
a)   Satendranath Tagore
b)   Romesh Dutt
c)   Rabindranath Tagore
d)   Brajendranath De
e)   None of these


8). Who is the first Indian man in space?
a)   Kalpana Chawla
b)   Ilan Ramon
c)   Rakesh Sharma
d)   Romesh Dutt
e)   None of these


9). Who is the first Chief Election Commissioner    ?
a)   Kalyan Sundaram
b)   SP Sen Verma
c)   Sukumar Sen
d)   Nagendra Singh
e)   S. L. Shakdhar


10). who is the first Home Minister of India?
a)   C. Rajagopalachari
b)   Sardar Vallabha Bhai Patel
c)   Lal Bahadur Shastri
d)   Indira Gandhi
e)   Rajnath Singh


Answers:
1).c  2).b  3).b  4).a  5).a  6).a  7).a  8).c  9).c  10).b 

 


 



For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">