10 Jul 2016

Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016

Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016
Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016 Set -2
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). What is the currency of Ethiopia?
a)   Birr
b)   Taka
c)   Cedi
d)   Krona
e)   Ruble


2). Oslo is the capital city of which country?
a)   Nigeria
b)   Malta
c)   Norway
d)   Romania
e)   Belize


3). What is the capital city of Ecuador?
a)   Cairo
b)   Malabo
c)   Zagreb
d)   Dili
e)   Quito


4). What is the capital and currency of Kiribati?
a)   South Tarawa and Australian dollar
b)   Pristina and Australian dollar
c)   Bissau and Australian dollar
d)   Tarawa Atoll and Liberian dollar
e)   Tripoli and Liberian dollar


5). Which among the following countries has Euro as its currency?
A) Andorra
B) Kosovo
C) Monaco
D) Montenegro
a)   Only A
b)   Only A, B and C
c)   Only A and D
d)   Only B and C
e)   All the given



6). What is the administrative capital of Myanmar?
a)   Mandalay
b)   Naypyidaw
c)   Rangoon
d)   Hinthada
e)   None of these


7). Which among the following is not correctly matched
A) Namibia – Windhoek
B) Niger       - Abuja
C) Mali – Bamko
D) Liechtenstein – Vaduz
a)   Only A
b)   Only B
c)   Only C
d)   Only D
e)   Both B and D


8). What is the capital city of Nauru is a tiny island country in Micronesia, northeast of Australia.
a)   Nibok
b)   Yangor
c)   Boe
d)   Yaren
e)   No official capital


9). Which among the following countries does not have the currency of CFA Franc?
a)   Gabon
b)   Cameroon
c)   Comoros
d)   Cote d’Ivoire
e)   None of these


10). Skopje is the capital city of which among the following countries?
a)   Macedonia
b)   Malawi
c)   Malta
d)   Mauritania
e)   Moldova


Answers:

1)a   2)c   3)e   4)a   5)e    6)b   7)b   8)e   9)c   10)a


 


 




For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">