9 Jul 2016

Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016

Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016
Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016 Set -1
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). The biggest library ‘Library of Congress’ is located in
a) London
b) Washington DC
c) New York
d) Australia
e) Moscow


2).  Name the deepest lake in the world which is located in Southern Russia.
a) Lake Baikal
b) Tanganyika
c) Caspian Sea
d) Vostok
e) Malawi


3). Name the highest active volcano of the world.
a) Ojos del Salado
b) Gual la tiri
c) CotoPuxi
d) Las Car
e) Tupungatito


4).  Name the world highest dam
a) Inguri, Georgia
b) Grande Dixence, Switzerland
c) Xiaowan, China
d) Rogun, Tajikistan
e) Nurek, Tajikistan


5).  The highest waterfall in the world ‘Angela falls’ is located in
a) Peru
b) Norway
c) Venezuela
d) USA
e) New Zealand


6).  Name the highest railway station in world.
a) Ticlio Station, Peru
b) Tanggula Station, Tibet, China
c) Pikes Peak Summit, USA
d) Leadville, USA
e) Ghum, India


7). Name the Tallest Monument in the world.
a) Cruz de los Caidos, San Lorenzo de El Escorial, Spain
b) San Jacinto Monument, La Porte, Texas, USA
c) Washington Monument, Washington DC, USA
d) Juche Tower, Pyongyang, North Korea
e) Gateway Arch, St Louis, Missouri, USA


8). The longest canal ‘Grand Canal’ is located in
a) Russia
b) England
c) China
d) USA
e) France


9). Andhra Pradesh State road Transport Corporation, India is the _______ bus fleet in the world.
a) Longest
b) Largest
c) Busiest
d) Smallest
e) Highest


10). Name the longest river of the world.
a) Amazon
b) Mississippi
c) Nile
d) Yangtze
e) None of these


Answers:
1)b   2)a   3)a   4)e   5)c   6)b   7)e   8)c   9)b   10)c

 

 


For More SBI Clerk 2016 Sectional Test-Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">