11 Jul 2016

Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016

Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016
Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016 Set -3:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Name the oldest wildlife sanctuary which was established in 1936 to protect the imposing Bengal Tigers.
a) Kaziranga National Park
b) Bandipur National Park
c) Bandhavgarh National Park
d) Corbett National Park
e) None of these


2). Kanha National Park is located in which state?
a) Bihar
b) Madhya Pradesh
c) Maharashtra
d) Gujarat
e) None of these


3). Name the only wildlife sanctuaries in India that have Asiatic Lions that was located in Gujarat.
a) Gir National Park
b) Keoladeo Ghana National Park
c) Sasan Gir Sanctuary
d) Only a and b
e) Only a and c


4). Name the National Park which was formerly called as ‘Bharatpur Bird Sanctuary’.
a) Keoladeo Ghana National Park – Bharatpur, Rajasthan
b) Periyar National Park, Kerala
c) Pench National Park, Madhya Pradesh
d) Ranthambore National Park, Rajasthan
e) None of these


5). Manas National Park which was considered as one of the youngest names in the list of National Parks in India is located in which state?
a) Andhra Pradesh
b) Assam
c) Arunachal Pradesh
d) Bihar
e) None of these


6). Nagarhole National Park is located in _____ district of Karnataka and is a popular destination for Tiger spotting.
a) Bagalkot
b) Gadag
c) Belgaum
d) Mysore
e) None of these


7). Name the National Park in India that has the highest number of Bengal Tigers than any other parks in the world.
a) Sunderbans National Park
b) Ranthambore National Park
c) Sariska National Park
d) Dudhwa National Park
e) None of these


8). Panna National Park is located in which Indian state?
a) Telangana
b) Odisha
c) Madhya Pradesh
d) Himachal Pradesh
e) None of these


9). Which among the following Wildlife sanctuary is not located in Kerala?
a) Chimmomy Wildlife Sanctuary
b) Begur Wildlife Sanctuary
c) Kadalundi Wildlife Sanctuary
d) Neyyar Wildlife Sanctuary
e) Dandeli Wildlife Sanctuary


10). Rajaji National Park is located in which Indian state?
a) Jharkhand
b) Uttarakhand
c) Bihar
d) Karnataka
e) None of these


Answers:
1)d   2)b   3)e   4)a   5)b   6)d   7)a   8)c   9)e   10)b

 


 



For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">