12 Jul 2016

Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016

Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016
Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016 Set -4:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). National Science Day is observed on which date?
a) March 21st
b) February 28th
c) November 17th
d) June 15th
e) None of these


2). What is the theme of the 2016 World Down syndrome Day?
a) Build an inclusive society for all
b) Let Us In – We Want to Work!
c) My friends, My Community
d) Neighbours and My Country
e) None of these


3). April 2nd is globally observed as
a) World Autism Awareness Day
b) International Day for Mine Awareness
c) World Day of the Fight Against Sexual Exploitation
d) World Day of Social Justice
e) None of the above


4). World Diabetes Day is observed on
a) December 12th
b) September 11th
c) November 14th
d) August 17th
e) None of these


5). World Radiography Day is observed on
a) November 2nd
b) November 3rd
c) November 4th
d) November 8th
e) None of these



6). The 2016 National Doctors’ Day was observed on 1 July 2016 across India. The day is observed to honour legendary physician,
a) Bhargav Chandra Roy
b) Bhimlal Chandra Roy
c) Baldev Chandra Roy
d) Bidhan Chandra Roy
e) None of these


7). The theme for the year 2016 of International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking is
a) Stand First
b) Listen First
c) Stop First
d) Think First
e) None of these


8). When did the World Post Office Day observed globally?
a) March 6th
b) April 12th
c) October 9th
d) October 19th
e) None of these


9). Globally November 21st is observed as
a) World Toilet Day
b) World Television Day
c) World Fisheries day
d) Only b and c
e) All the above


10). Indian Air Force Day is observed annually on what day?
a) January 5th
b) April 17th
c) March 21st
d) November 30th
e) None of these


Answers:

1)b   2)c   3)a   4)c   5)d   6)d   7)b   8)c   9)c   10)e (October 8th)


 


 



For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">