13 Jul 2016

Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016

Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016
Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016 Set -5:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Lion and Peacock dance is a folk dance of which Indian state?
a) Andhra Pradesh
b) Arunachal Pradesh
c) Himachal Pradesh
d) Madhya Pradesh
e) None of these


2). Which among the following classical dance forms belongs to Assam?
a) Kathakali
b) Kathak
c) Sattriya
d) Mohiniyattum
e) None of these


3). Karma or Munda is a folk dance of which among the following Indian states?
a) Jammu and Kashmir
b) Maharashtra
c) Meghalaya
d) Jharkhand
e) None of these


4). Name the famous folk dance of Puducherry?
a) Dalakhi
b) Garadi
c) Kalbelia
d) Kamandi
e) None of these


5). Which among the following is miss-matched?
a) Uttar Pradesh – Kathak
b) Odisha – Odissi
c) Andhra Pradesh – Bharatanatyam
d) Manipur – Manipuri
e) None of these



6). Shigmo is a major festival of which among the following regions?
a) Goa
b) Odisha
c) Pondicherry
d) Terai
e) None of these


7). Name the major festival that is celebrated by Marathas and Konkanis.
a) Nuakhai
b) Bhai Dooj
c) Gudi Pawada
d) Bonalu
e) None of these


8). Major festival Batukamma is celebrated in which among the following states?
a) Andhra Pradesh
b) Telangana
c) Karnataka
d) Odisha
e) None of these


9). Vat Pournima is majorly celebrated in which among the following states?
a) Maharashtra
b) Gujarat
c) Haryana
d) Both a and b
e) None of these


10). Gowri Habba is celebrated in
a) Karnataka
b) Andhra Pradesh
c) Tamil Nadu
d) Only and b
e) All a, b and c


Answers:

1)d   2)c   3)d   4) b  5)e   6)a   7)c   8)b   9)d   10)e


 


 




For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">