14 Jul 2016

Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016

Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016
Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016 Set -6:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


INTERNATIONAL ORGANISATIONS
1). International Atomic Energy agency (IAEA) is head quartered at
a) Vienna, Austria
b) Rome, Italy
c) Geneva, Switzerland
d) New York, USA
e) None of these


2). Who is the head of World Health Organisation?
a) Michel Jarrad
b) Taleb Rifai
c) Antony Lake
d) Margret Chan
e) None of these


3). Queen Elizabeth II is the head of which among the following organisations?
a) Council of Europe
b) Common Wealth Nations
c) EDU – Intergovernmental Organisation
d) Universal Postal Union
e) None of these


4). Which among the following organisations is not head quartered at Geneva, Switzerland?
a) International Telecommunications Union
b) International Organisation for Migration
c) International Federation of Red Cross and Red Crescent Socities
d) World Intellectual Property Organisation
e) None of these


5). International Maritime Organisation is head quartered at
a) London, UK
b) Switzerland
c) Bonn, Germany
d) Vienna, Austria
e) None of these


6). Who is the head of Federation Internationale des Echecs (FIDE)?
a) Sepp Blater
b) Kirsan Ilyumzhinov
c) Philip Craven
d) Ronald Noble
e) None of these


7). World Food Programme is head quartered at
a) Geneva, Switzerland
b) Vienna, Austria
c) Rome, Italy
d) Madrid, Spain
e) None of these


8). Mohammed S. Barkindo is Secretary General of which among the following Organisations?
a) WIPO
b) OPEC
c) UEFA
d) IOM
e) None of these


9). Who is the President of Federation International de Football Association (FIFA)?
a) Gianni Infantino
b) Michle Ronald
c) Sabastien Rock
d) Peter Maurer
e) None of these


10). What the word ‘A’ represent is the organisation named “FAO”?
a) Aviation
b) Atomic
c) Atlantic
d) Agriculture
e) None of these

1)a   2)d   3)b   4)e   5)a   6)b   7)c   8)b   9)a   10)d


 


 




For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">