15 Jul 2016

Important Static GK Bits for (Stock Exchanges) SBI PO/IBPS RRB Exams 2016

Important Static GK Bits for SBI PO/IBPS RRB Exams 2016
Important Static GK Bits for (Stock Exchanges) SBI PO/IBPS RRB Exams 2016 Set -7:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). What is the Index of German Stock Exchange?
a) DAX
b) CAC 40
c) KOSPI
d) JSE
e) None of these


2). FTSE is the stock exchange index of which country?
a) Spain
b) Australia
c) UK
d) Taiwan
e) None of these


3). Which among the following index’s does not belongs to Euro Next Exchange?
a) AEX Index
b) BEL 20
c) PSI 20
d) CAC 40
e) None of these


4). What is the Stock exchange Index of Japan?
a) NASDAQ-100
b) SSE Composite
c) S & P / ASX 200
d) Nikkie 225
e) None of these


5). BM & F Bovespa is the stock exchange of Brazil headquartered at
a) Parana
b) Rondonia
c) Sao Paulo
d) Minas Gerals
e) None of these



6). Haldia port is located in which among the following Indian states?
a) West Bengal
b) Maharashtra
c) Goa
d) Orissa
e) None of these


7). Nhava Shava Poart is located in which state?
a) Maharashtra
b) Gujarat
c) Karnataka
d) Tamil Nadu
e) None of these


8). Name the deep water port which is located in Odisha.
a) Marmagao
b) Tuticorn
c) Pardip
d) Ennor
e) None of these


9). Kandla Port is located in which state?
a) Maharashtra
b) Gujarat
c) Karnataka
d) Tamil Nadu
e) None of these


10). Machilipatnam Port, Andhra Pradesh is located in which among the following districts of the state?
a)  Anantapur
b) Chittor
c) Kakinada
d) Kadapa
e) None of these


Answers:
1)a   2)c   3)e   4)d   5)c   6)a   7)a   8)c   9)b   10)e (Krishna district)

 


 




For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">