26 Jul 2016

Important Static GK Bits (Miscellaneous) for SBI / IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Stock Exchanges) SBI / IBPS PO Exams 2016
Important Static GK Bits for (Miscellaneous) SBI / IBPS PO Exams 2016 Set -17:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Barauni Thermal Power Station is located in which state_________
a)  Begusarai,Bihar
b)  Bokaro,Jharkhand
c)  Sonebhadra, UP
d)  Shahjahanpur,UP
e)  None of these


2). The largest coal reserves of India are found in
a) Chhattisgarh
b) Jharkhand
c) Madhya Pradesh
d) Orissa
e) None of these


3). The university which became famous in the post-Gupta Era was :
a) Kanchi
b) Taxila
c) Nalanda
d) Vallabhi
e) None


4). With which sport is “Swathling Cup” associated ?
a) Table Tennis
b) Foot Ball
c) Cricket
d) Hockey
e) None


5). Torah is the holy book of which of the following religions / faiths?
a) Jews
b) Judaism
c) Zoroastrians
d) Both A & B
e) None



6). The famous Nabakalebara festival belongs to which of the following states?
a) Rajasthan
b) Odisha
c) West Bengal
d) Bihar
e) None


7). Sonepur cattle fair is the famous festival of ?
a) MP
b) Arunachal Pradesh
c) Assam
d) Bihar
e) None


8). When is Indian Armed force day observed ?
a) 9 Dec
b) 11 Dec
c) 7 Dec
d) 4 Dec
e) None


9). Sanchi Stupa is located near ____
a) Gaya
b) Bhopal
c) Varanasi
d) Bijapur
e) None



10). Franc is not the currency of
a)   Yamen
b)   Togo
c)   Rwanda
d)   Niger

e)   None


Answers:

1)a   2)b   3)c   4)a   5)d   6)b   7)d   8)c   9)b   10)a  








For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">