27 Jul 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for SBI / IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Stock Exchanges) SBI / IBPS PO Exams 2016
Important Static GK Bits for (Mixed) SBI / IBPS PO Exams 2016 Set -18:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Which of the following is not associated with the UNO?
a)   ILO
b)   WHO
c)   ASEAN
d)   All of the above
e)   None of the above


2). The prestigious Ramon Magsaysay Award was conferred was conferred upon Ms. Kiran Bedi for her excellent contribution to which of the following fields?
a)   Literature
b)   Community Welfare
c)   Government Service
d)   Journalism
e)   None of these


3). Wadia Institute of Himalayan Geology is located at
a)   Delhi
b)   Shimla
c)   Dehradun
d)   Kulu
e)   None of these


4). Which year is observed as Poverty Eradication Year by SAARC?
a)   1998
b)   1997
c)   1996
d)   1995
e)   1992


5). World ozone day is celebrated on_________
a)   August 16
b)   September 16
c)   November 16
d)   September 17
e)   None of these



6). 2019 Copa America will be held in ………………………….
a)   Europe
b)   Russia
c)   China
d)   Brazil
e)   None of these


7). _______ is located in Kolkata
a)   National Institute of Occupational Health
b)   Vallabhai Patel Chest Institute
c)   All India Institute of Hygiene and Public Health
d)   National Institute of Communicable Diseases
e)   None of these


8). Which of the following is written by Ashim Choudhury ?
a)   Fractured Times
b)   The Social Contract
c)   Mother India
d)   The Sergeant’s Son
e)   None of these


9). Which of the following is the parliament of Finland ?
a)   Eduskusta
b)   Bundestag
c)   Bundesrat
d)   Althing
e)   None of these


10). The first Open University in India is _______
a)   PT. Sunderlal Sharma Open University
b)   Andhra Pradesh Open University
c)   Indira Gandhi National Open University
d)   Netaji Subhas Open University
e)   None of these


Answers:
1)c   2)c   3)c   4)d   5)b   6)d   7)c   8)d   9)a   10)b






For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">