28 Jul 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for SBI / IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Stock Exchanges) SBI / IBPS PO Exams 2016
Important Static GK Bits for (Mixed) SBI / IBPS PO Exams 2016 Set -19:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.
1). In which city is the Central Potato Research Institute (CPRI) located ?
a)   Nagpur
b)   Lucknow
c)   Shimla
d)   Cuttack
e)   None of these


2). Which Indian state has the longest coastline ?
a)     Gujarat
b)     Maharashtra
c)     Tamil Nadu
d)     Andhra Pradesh
e)     None of these


3). On 17 Dec 1931, who founded the Indian Statistical Institute (ISI) in Kolkata ?
a)   C.V.Raman
b)   Homi Bhabha
c)   P.C.Mahalanobis
d)   Vikram Sarabhai
e)   None of these


4). Named after Libyan leader Muammar al-Gaddafi, famous Test cricket ground Gaddafi Stadium is located in which city ?
a)   Hyderabad (India)
b)   Dhaka (Bangladesh)
c)   Colombo (Sri Lanka)
d)   Lahore (Pakistan)
e)   None of these


5). On the banks of which river is the Jamshedpur, the steel city of India, situated ?
a)   Tapti
b)   Narmada
c)   Subarnarekha
d)   Hooghly
e)   None of these



6). Hoover Medal, a prize given for outstanding extra-career services by engineers to humanity, has been awarded to which Indian engineer for year 2008 ?
a)   Sam Pitroda
b)   G.Madhavan Nair
c)   N.R.Narayan Murthy
d)   A.P.J.Abdul Kalam
e)   None of these


7). On the banks of which river is the Kumbh Mela at Ujjain held ?
a)   Kshipra
b)   Godavari
c)   Krishna
d)   Kaveri
e)   None of these


8). In which union territory of India, would you meet the people of the Onge tribe ?
a)   Daman and Diu
b)   Lakshadweep
c)   Dadra and Nagar Haveli
d)   Andaman and Nicobar Islands
e)   None of these


9). Ramon Magsaysay Award, often considered as Asia’s Nobel Prize, is given in memory of which Asian country’s former president ?
a)   Singapore
b)   Indonesia
c)   Philippines
d)   Malaysia
e)   None of these


10). Who authored the book ‘Indica’ ?
a)   Fa Hian
b)   Megasthanese
c)   Al Beruni
d)   Huen Tsang
e)   None of these


Answers:
1)c   2)a   3)c   4)d   5)c   6)d   7)a   8)d   9)c   10)b







For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">