29 Jul 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for SBI / IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Stock Exchanges) SBI / IBPS PO Exams 2016
Important Static GK Bits for (Mixed) SBI / IBPS PO Exams 2016 Set -20:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Dada Dhuniwale Thermal Power Plant is located in which state?
a) Madhya Pradesh
b) Maharashtra
c) Meghalaya
d) Mizoram
e) None of these


2). Which of the following is the Capital city of Paraguay?
a) Bucharest
b) Asuncion
c) Yerevan
d) Quito
e) None of these


3). Lev is the currency of
a) Belize
b) Bolivia
c) Bermuda
d) Bulgaria
e) None of these


4). Garadi dance is originated in which state/UT?
a) Odisha
b) Telangana
c) Puducherry
d) Tamil Nadu
e) None of these


5). Omkareshwar Temple is located in which state?
a) Andhra Pradesh
b) Harayana
c) Madhya Pradesh
d) Karnataka
e) None of these



6). Maharaja Bir Bikram College Stadium is in which state?
a) Assam
b) Tripura
c) Kerala
d) Nagaland
e) None of these


7). Headquarter of oriental bank of Commerce is located in which city?
a) Gurgaon
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Hyderabad
e) None of these


8). River of Smoke is authored by which of the following authors?
a) Arundhati Roy
b) Vikram Seth
c) Kiram Desai
d) Amitav Gosh
e) None of these


9). The stock market index of London Stock market is called as –
a) Footsie
b) Bullish
c) Dow
d) Nasdaq
e) None of these


10). What is Chinese parliament called as?
a) Parliament of China
b) National Congress of China
c) National People’s Congress
d) National Assembly
e) None of these


Answers:

1)a   2)b   3)d   4)c   5)c   6)b   7)a   8)d   9)a   10)c  







For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">