30 Jul 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for SBI / IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Stock Exchanges) SBI / IBPS PO Exams 2016
Important Static GK Bits for (Mixed) SBI / IBPS PO Exams 2016 Set -21:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.



1). Cuttack is located at the bank of which river?
a) Mahanadi
b) Alaknanda
c) Narmada
d) Saryu
e) None of these


2). Gir wildlife sanctuary is situated in-
a) Uttar Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Assam
d) Gujarat
e) West Bengal


3). Hirakund dam is situated in-
a) Uttarakhand 
b) Odisha
c) Andhra Pradesh
d) Punjab
e) Rajasthan


4). The Highest Civilian Honour of Ivory Coast which was awarded to President Pranab Mukherjee?
a) National Order of the Republican of Ivory Coast
b) National Ordeal of the Republic of Ivory Coast
c) National Order’s of the Republic of Ivory Coast
d) National Ordeal of the Republican of Ivory Coast
e) National Order of the Republic of Ivory Coast


5). The national game of Spain is-
a) Chess
b) Hockey
c) Bull Fighting
d) Ice Hockey
e) Baseball



6). Barkatullah Khan Stadium is situated in which city?
a) Jodhpur
b) Mumbai
c) Kolkata
d) Delhi
e) Jalandhar


7). The largest Mosque of India is-
a) Atala mosque
b) Jama Masjid
c) Malik Dinar Masjid
d) Babri Masjid
e) Moti Mosque


8). Which city is located at the bank of river ‘Rapti’?
a) Cuttack
b) Bithoor
c) Nasik
d) Gorakhpur
e) None of these


9). Book “The Great Indian World Trip” is authored by-
a) Tushar Agarwal
b) Kishalay Bhatacharjee
c) S.K. Mishra
d) Kartar Lalvani
e) None of These


10). World Refugee Day is observed on-
a) 20 June
b) 10 June
c) 30 June
d) 2 June
e) 5 June


Answers:
1)a   2)d   3)b   4)e   5)c   6)a   7)b   8)d   9)a   10)a








For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">