24 Jul 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for SBI / IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Stock Exchanges) SBI / IBPS PO Exams 2016
Important Static GK Bits for (Mixed) SBI / IBPS PO Exams 2016 Set -15:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). International Youth Day is observed on ________ every year.
a)   24 August
b)   18 September
c)   12 January
d)   12 August
e)   24 October


2). Maharana Pratap International Airport is situated at _______.
a)   Lucknow
b)   Udaipur
c)   New Delhi
d)   Bhopal
e)   Port Blair


3). Mukul Sangma is the chief minister of ______.
a)   Karnataka
b)   Jharkhand
c)   Mioram
d)   Meghalaya
e)   Sikkim


4). Chanshal Pass mountain pass is situated in?
a)   Uttarakhand
b)   Jammu and Kashmir
c)   Sikkim
d)   Himachal Pradesh
e)   Maharashtra


5). Headquarters of International Civil Aviation Organization ________.
a)   Brussels, Belgium
b)   Montreal, Canada
c)   New York, USA
d)   Abu Dhabi, UAE
e)   Rome, Italy


6). Dibrugarh in Assam is situated on the banks of which river?
a)   Hugli
b)   Brahmaputra
c)   Mahanadi
d)   Shipra
e)   Narmada


7). Currency of South Sudan is _____.
a)   euro
b)   pound
c)   dinar
d)   dollar
e)   peso


8). The constituency of Union Micro, Small and Medium Enterprises minister Kalraj Mishra is ______.
a)   Pilibhit
b)   Jhansi
c)   Deoria
d)   Panaji
e)   Vidisha


9). Kempty Falls is in ______.
a)   Arunachal Pradesh
b)   Uttarakhand
c)   Uttar Pradesh
d)   West Bengal
e)   Rajasthan


10). Governor of Himachal Pradesh is ________.
a)   Balramji Das Tandon
b)   SC Jamir
c)   Acharya Dev Vrat
d)   Ram Naresh Yadav
e)   Keshari Nath Tripathi


Answers:

1)d   2)b   3)d   4)d   5)b   6)b   7)b   8)c   9)b   10)c

 


 



For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">