23 Jul 2016

Important Static GK Bits (Places,Peaks in India & their locations) for SBI / IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Stock Exchanges) SBI / IBPS PO Exams 2016
Important Static GK Bits for (Places,Peaks in India & their locations) SBI / IBPS PO Exams 2016 Set -14:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Umaid Bhawan Palace is located in which among the following states of India?
a) Maharashtra
b) Rajasthan
c) Chhattisgarh
d) Gujarat
e) None of these


2). The lake palace is located in which among the following cities of Rajasthan?
a) Udaipur
b) Jodhpur
c) Jaipur
d) Udaipur
e) None of these


3). Amba Vilas Palace is located in which among the following states of India
a) Kerala
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Tamil Nadu
e) None of these


4). Laxmi Vilas Palace is located in
a) Lucknow
b) Patna
c) Kolkata
d) Baroda
e) None of these


5). Ranjit Vilas Palace is located in
a) Madhya Pradesh
b) Delhi
c) Gujarat
d) Haryana
e) None of these



6). Kanchendzonga the highest peak in India is located in
a) Uttarakhand
b) Sikkim
c) Jammu and Kashmir
d) Nagaland
e) None of these


7). Kangto peak is located in
a) Andhra Pradesh
b) Arunachal Pradesh
c) Madhya Pradesh
d) Himachal Pradesh
e) None of these


8). Anamudi peak is located in
a) Kerala
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Maharashtra
e) None of these


9). Khayang peak is located in
a) Mizoram
b) Nagaland
c) Tripura
d) Manipur
e) None of these


10). Reo Purgyil peak is located in
a) Uttar Pradesh
b) Haryana
c) Himachal Pradesh
d) Rajasthan
e) None of these


Answers:

1)b   2)a   3)b   4)d   5)c   6)b   7)b   8)a   9)d   10)c

 


 



For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">