18 Jul 2016

Important Static GK Bits (Rivers & Place of Birth) for SBI / IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Stock Exchanges) SBI / IBPS PO Exams 2016
Important Static GK Bits for (Rivers & Place of Birth) SBI / IBPS PO Exams 2016 Set -10:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Which of the following rivers is not a tributary of the river Ganga?
a) Gomato
b) Ghaghra
c) Betwa
d) Gandak
e) None of these


2). Which of the following rivers has its origin in the Rohtan Pass, Himachal Pradesh?
a) Ravi
b) Jhelum
c) Beas
d) Sutlej
e) None of these


3). Which state along with Andhra Pradesh is involved in the Vansadhara water dispute?
a) Karnataka
b) Tamil Nadu
c) Odisha
d) Maharashtra
e) Telangana


4). Battle of Hydaspes between Alexander and King Porous was fought on the banks of River Hydaspes which is now known as
a) Jhelum
b) Sutlej
c) Beas
d) Ravi
e) None of these


5). Tungabadhra, a river formed by the confluence of Tunga and Badhrarivers is the chief tributary of
a) River Kaveri
b) River Godavari
c) River Periyar
d) River Krishna
e) None of these



6). Which of the following rivers originates at the hill station Mahabaleshwar in Maharashtra?
a) Godavari
b) Krishna
c) Kaveri
d) Tapti
e) None of these


7). Which of the following rivers flows through the capitals of three European countries?
a) Danube
b) Volga
c) Rhine
d) Thanes
e) None of these


8). Which of the rivers was known as Vipasa in the ancient times?
a) Chenab
b) Narmada
c) Jhelum
d) Beas
e)  None of these


9). Hemavathi, Simsha and Arkavati are the tributaries of which of the following rivers?
a) Tungabadhra
b) Godavari
c) Krishna
d) Kaveri
e) None of these


10). Which of the following rivers has its origin in the Aravalli hills in Rajasthan?
a) Tapti
b) Chambal
c) Sutlej
d) Sabarmathi
e) None of these


Answers:
1)c   2)c   3)c   4)a   5)d   6)b   7)a   8)d   9)d   10)d

 

 



For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">