26 Jul 2016

SBI / IBPS PO-Practice English Questions (Cloze Test) set- 13

SBI / IBPS PO-Practice English Questions (Cloze Test) set- 13:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI PO/IBPS/Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blanks appropriately. Find out the appropriate word in each case.



The first proposal I submitted for my dissertation at UCLA was to write a theory of personality. My chairman, a kindly man, smiled (1) and told me that perhaps this was a bit ambitious for a young graduate student.
(2), I accepted his verdict and changed my topic, but not my desire. It (3) later, when I had a chance to begin to (4) a theory in my research on group dynamics for the Navy during the Korean War.
As I (5) on the reasons for the persistence of my interest in the overarching theory, I had an (6) memory. When I was around eight years old, I was a (7) baseball fan, as was my father. My hero was Lou Gohrig. I would approach my father in an attempt to prove to him how good Gohrig really was: “He hit 363, had 49 home runs, batted in 165 runs. He’s terrific!” My father’s response caught me off guard: “yes, but he can’t field.” I wasn’t prepared for that. From then on, my way of (8) with my father’s responses was to make sure I knew everything about any topics I wanted to talk to him about. Partly as a (9), I became a holist. I had to make sure I had (10) for everything.

1).
a)   Usually
b)   Profusely
c)   Benignly
d)   Abruptly
e)   Decidedly
2).
a)   Indolently
b)   Skilfully
c)   Enchanted
d)   Constrained
e)   Chagrined
3).
a)   Lamented
b)   Resurfaced
c)   Appreciated
d)   Provided
e)   Projected
4).
a)   Inject
b)   Involve
c)   Exhibit
d)   Formulae
e)   Establish
5).
a)   Pondered
b)   Evaluated
c)   Developed
d)   Perfected
e)   Appreciated
6).
a)   Interesting
b)   Obvious
c)   Engulfing
d)   Esteemed
e)   Evolving
7).
a)   Precarious
b)   Haunting
c)   Deliberate
d)   Pervasive
e)   Rabid
8).
a)   Patience
b)   Alliance
c)   Influence
d)   Coping
e)   Questioning
9).
a)   Custom
b)   Capacity
c)   Defence
d)   Preference
e)   Posterity
10).
a)   Consideration
b)   Accounted
c)   Longing
d)   Regard
e)   Established

 Answer:    
1).c  2).a  3).b  4).d  5).a  6).a  7).e  8).d  9).a  10).b







For More Practice English Questions Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">